Wellenaars niet akkoord met gemeenteborden die ‘Denderleeuw’ vermelden, borden worden vervangen

De Wellenaars zijn niet akkoord met de gemeenteborden in Welle die 'Denderleeuw’ vermelden als plaatsnaam.
Claudia Van den Houte De Wellenaars zijn niet akkoord met de gemeenteborden in Welle die 'Denderleeuw’ vermelden als plaatsnaam.
Twee nieuwe plaatsnaamborden hebben in Welle voor wat commotie gezorgd. De borden vermelden immers de hoofdgemeente Denderleeuw in plaats van Welle, tot ongenoegen van heel wat Wellenaars.

De gemeente was al van plan om de borden te laten vervangen. De nieuwe borden werden geplaatst in het kader van het algemeen parkeerverbod voor vrachtwagens van meer dan vijf ton dat vanaf 1 januari van kracht gaat op heel het grondgebied van Denderleeuw. “Aan alle invalswegen waar er nog geen stonden, werden er plaatsnaamborden geplaatst”, vertelt schepen van Mobiliteit Yves De Smet (LvB). “De borden duiden aan waar de gemeentegrenzen beginnen. De parkeerborden worden boven de plaatsnaamborden geplaatst om duidelijk te maken dat het parkeerverbod start aan de gemeentegrenzen en voor volledig grondgebied geldt. In Welle stond er nog geen plaatsnaambord in de Wildebeekstraat en in de Terjodenstraat, in Iddergem nog geen aan Pelsmacker. Er is evenwel een inschattingsfout gebeurd bij onze diensten. Er zijn al nieuwe borden besteld, die de naam van de deelgemeente vermelden.”

In de Wildebeekstraat paste een inwoner zelf het bord al lichtjes aan. Op de Facebookpagina ‘Ge zetj va Welle aske’ werd er intussen een ludieke over een ‘Wellxit’, een onafhankelijk Welle, gestart. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.