Vreemde wegmarkering in Spoorweglaan

Een nieuwe wegmarkering werd aangebracht over een oude markering in de Spoorweglaan, wat een vreemd beeld oplevert.
Claudia Van den Houte Een nieuwe wegmarkering werd aangebracht over een oude markering in de Spoorweglaan, wat een vreemd beeld oplevert.
In de Spoorweglaan in Denderleeuw is er sinds kort een vreemde wegmarkering te zien op het wegdek.

Er werden nieuwe wegmarkeringen aangebracht in de straat, maar één van de markeringen ziet er nogal bizar uit. "Denderleeuwse straatkunst?" grapt gemeenteraadslid Kristof Slagmulder (Vlaams Belang). Schepen van Mobiliteit Jan De Nul (CD&V) legt uit dat er een nieuwe wegmarkering over een oude markering werd aangebracht en dat de oude nog moet worden verwijderd.

"We hebben snelheidsmetingen laten uitvoeren in de Spoorweglaan en daaruit is gebleken dat de gemiddelde snelheid er te hoog is, namelijk 58 km per uur", vertelt De Nul. "Daarom besloten we om in te grijpen door markeringen en bloembakken aan te brengen om de snelheid te beperken. De bewuste nieuwe markering staat een deeltje over de bestaande markering: een driehoek met kruis om een voorrang van rechts aan te geven. Dat moet uiteraard nog bijgewerkt worden. Er werd al van start gegaan met het aanbrengen van de markeringen, maar er wordt maandag aan verder gewerkt."

Een nieuwe wegmarkering werd aangebracht over een oude markering in de Spoorweglaan, wat een vreemd beeld oplevert.
Claudia Van den Houte Een nieuwe wegmarkering werd aangebracht over een oude markering in de Spoorweglaan, wat een vreemd beeld oplevert.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dirk Van der Weeën

    Normaal en ik zeg wel normaal worden de oude wegmarkeringen EERST verwijderd en dan worden de nieuwe gespoten.Maar ja wat is normaal in deze gemeente?Dat ze eens snelheidscamera's plaatsen in de moreelstraat (de mooiste straat van deze gemeente)dat is tijdens de week s'avonds en in het weekend precies de landingsbaan van zaventem.Maar ja waarom?????