Ten Kouter wordt autoluw na werken

De werken aan Ten Kouter zijn gestart.
RV De werken aan Ten Kouter zijn gestart.
In Ten Kouter zijn er werken van start gegaan om het wegdek te vernieuwen en de straat autoluw te maken.

De verouderde woningen rond het OCMW-gebouw in Ten Kouter werden vijf jaar geleden afgebroken en vervangen door vier nieuwe appartementsgebouwen met in totaal 40 wooneenheden voor 28 senioren en twaalf alleenstaande ouders“Nu de nieuwe appartementen er staan, kan het wegdek vernieuwd worden", zegt OCMW-voorzitter Lieven Vernaillen (LvB/sp.a). "De bedoeling is om de straat autoluw te maken. De parkeerplekken zullen zich vooraan in de wijk bevinden. De wijk wordt een plek waar ‘ontmoeting’ centraal staat. Zo zullen er tussen de woonblokken rustbanken worden geplaatst en petanquebanen worden aangelegd. Inwoners zullen er ook kunnen picknicken en barbecueën." 

Momenteel is de toegankelijkheid van en naar het OCMW-gebouw en de nieuwe woningen in Ten Kouter wel bemoeilijkt. "Om de werken vlot te laten verlopen worden auto’s zoveel mogelijk van de site geweerd”, aldus schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit, Jan De Nul (CD&V). Wie de site moet bereiken, kan parkeren in de Kouterbaan en te voet verder gaan.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.