Stephan (18) is met de klap 300.000 euro rijker dankzij Fortnite

Het Fortnite team Fish Fam met Stephan Van Hemelrijck (links op de foto) wint de Fortnite World Cup Creative tijdens het Fortnite World Cup in het Arthur Ashe Stadium.
USA TODAY Sports - Catalina Fragoso Het Fortnite team Fish Fam met Stephan Van Hemelrijck (links op de foto) wint de Fortnite World Cup Creative tijdens het Fortnite World Cup in het Arthur Ashe Stadium.
Stephan Van Hemelrijck, alias Suezhoo, uit Denderleeuw heeft met zijn team ‘Fish Fam’ het creative-toernooi van de wereldbeker in het populaire computerspel Fortnite gewonnen in New York. Hij gaat naar huis met zo’n 300.000 euro.

Het creative-toernooi stond in teken van de gelijknamige modus in Fortnite waarin spelers zelf een wereld kunnen bouwen. Tijdens het toernooi moesten acht teams van vier het tegen elkaar opnemen in vier wedstrijden. Het team van Stephan, die ‘Suezhoo’ als spelersnaam heeft, kwam als overwinnaar uit de bus op het wereldkampioenschap in New York. Hij is al meer dan tien jaar bezig met gamen. “Ik ben beginnen gamen toen ik ongeveer zeven jaar was”, vertelt Stephan, nu 18 jaar oud. “Fortnite zelf ben ik begin september 2017 gestart.”

“Om mee te kunnen doen in de Fortnite Creative World Cup moest je in de top drie geplaatst zijn van één van de acht kwalificatierondes . Elke ronde (week) werd er een map gehost en kreeg je een week de tijd om de beste daarin te zijn. Ik bereikte de derde plaats in de eerste week/map die werd gehost door FaZe Cizzorz. Samen met hem en de andere gekwalificeerden voor die week (TylerH en Zand) vertegenwoordigde ik het team ‘Fish Fam’ in de Creative World Cup.”

In top 35 van prijzengeld

Voorbereiden op het internationaal toernooi was niet echt mogelijk. “We wisten niet hoe we ons moesten voorbereiden omdat we niet wisten wat we zouden spelen tot het bekend werd de dag voor het toernooi zelf.” Het team Fish Fam van Stephan werd eerste en won een bedrag van 1.345.000 Amerikaanse dollar of zo’n 1.207.000 euro. Verdeeld over de vier leden van het team gaat elke speler dus met 341.000 USD of zo’n 306.000 euro naar huis. “Dat zorgt er tegelijk ook voor dat we in de top 35 staan in de Fortnite Esports Ranking list van teams die het meeste geld wonnen met Fortnite.”

Het creative-toernooi of de ‘Fortnite Creative World Cup’ met een totale prijzenpot van 3 miljoen dollar was als eerste aan de beurt tijdens de wereldbeker Fortnite afgelopen weekend. Daarna volgde de duo- en solocompetitie van de Fortnite World Cup. De Amerikaan Kyle Giersdorf, alias ‘Bugha’, won de solocompetitie van de eerste wereldbeker Fortnite. Hij wint 2,7 miljoen euro. De Belg Evan Depauw (15) alias DRG behaalde de 45ste plaats. De duocompetitie werd gewonnen door de 16-jarige Noor Emil Bergquist Pedersen, alias Nyhrox, en zijn Oostenrijkse speelpartner Thomas Arnould, alias Aqua. Onze landgenoot Howard Castiaux (23) - spelersnaam Noward - speelde samen met een Zwitserse partner en strandde op de 13de plaats.

Stephan Van Hemelrijck (rechts op de foto) uit Denderleeuw tijdens de Fortnite Creative World Cup.
RV Stephan Van Hemelrijck (rechts op de foto) uit Denderleeuw tijdens de Fortnite Creative World Cup.
Het Fortnite team Fish Fam met Stephan Van Hemelrijck (links op de foto) wint de Fortnite World Cup Creative tijdens het Fortnite World Cup in het Arthur Ashe Stadium.
USA TODAY Sports - Catalina Fragoso Het Fortnite team Fish Fam met Stephan Van Hemelrijck (links op de foto) wint de Fortnite World Cup Creative tijdens het Fortnite World Cup in het Arthur Ashe Stadium.
Stephan Van Hemelrijck uit Denderleeuw.
RV Stephan Van Hemelrijck uit Denderleeuw.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jil Heirman

  Om bij de besten te geraken spenderen de meesten minstens 10 uur per dag aan het spelen van fortnite. Ofte: hoe je een volstrekt nutteloos lid van zowel maatschappij als je persoonlijke huishouden kan zijn en daar dan ook nog rijkelijk voor beloond wordt. Wat een idiote wereld..

 • ROBERT GERTS

  Een dikke proficiat!

 • Freddy De Vos

  Proficiat, verdient beter dan een gewone job. :-)

 • Davy Thyssen

  Proficiat !