Snelle vijftiger twee keer geflitst

Een vijftiger uit Denderleeuw is op de politierechtbank van Aalst veroordeeld voor een dubbele snelheidsovertreding. Beklaagde F.D. werd op 13 september vorig jaar geflitst op de Steenweg met een snelheid van 91 kilometer per uur.

De flitsauto stond opgesteld in de bebouwde kom en kon de man nog een tweede keer fotograferen. Volgens de beklaagde gaat het om een samenloop van omstandigheden.

"We hadden die dag een elektriciteitspanne thuis. Onze domotica werkte niet meer en dat zorgde voor heel wat problemen. Alsof dat niet genoeg was kreeg ik telefoon van een vriend. Die vertelde me dat hij mijn moeder in nachtjapon en op blote voeten op straat had zien lopen. Omdat ik ze snel wou zoeken reed ik dus te hard", klonk het. Toen de beklaagde zijn moeder, met lichte schaafwonden, had teruggevonden, trachtte hij ze zo snel mogelijk terug naar huis te brengen. Ook dan werd hij geflitst op de Steenweg. Ondanks zijn verklaring leverde het snelle rijgedrag hem toch een geldboete van 240 euro en een rijverbod van 15 dagen op. (TVDN)