Schepenen wisselen van bevoegdheden tijdens opmaak meerjarenplan

Yves De Smet (LvB), schepen in Denderleeuw.
Claudia Van den Houte Yves De Smet (LvB), schepen in Denderleeuw.
Het gemeentebestuur heeft naar aanleiding van de opmaak van de meerjarenplanning beslist om enkele bevoegdheden te herverdelen. Schepen Yves De Smet (LvB) zal voortaan naast de bevoegdheid Mobiliteit ook Openbare Werken op zich nemen. Schepen Jan De Nul (CD&V) neemt Lokale Economie op zich.

“Bij de opmaak van het meerjarenplan werd duidelijk dat de departementen Openbare Werken en Mobiliteit best één geheel vormen”, vertel schepen Jan De Nul (CD&V). “Bij aanvang van de nieuwe bestuursploeg werd, met de beste intenties, de bevoegdheid Mobiliteit toegewezen aan collega Yves De Smet en ikzelf zou het departement Openbare Werken na twaalf jaar nog eens voor zes voortzetten. Er werd nu collegiaal beslist dat collega De Smet vanaf morgen, 10 oktober, beide departementen zal gaan leiden.”

“Dat lijkt ons na politiek en ambtelijk overleg de beste beslissing en ook de meest logische. Belangrijke mobiliteitsingrepen gaan immers vaak gepaard met ingrijpende infrastructurele beslissingen voor openbare ruimte en langetermijnplannen op het vlak van ruimtelijke ordening”, vervolgt schepen De Smet (LvB). “Agenda’s kunnen nu vlotter op elkaar worden afgestemd en interne en externe vergaderingen kunnen een makkelijk verloop krijgen en zo tijdswinst opleveren. Een centrale aansturing vanuit één punt leek ons organisatorisch dan ook de beste optie. Ik ga deze uitdaging voor de volle honderd procent aan.” 

Om het bevoegdheidspakket van De Smet te ontlasten, neemt De Nul de bevoegdheid Lokale Economie van hem over.

Jan De Nul (CD&V Denderleeuw)
Claudia Van den Houte Jan De Nul (CD&V Denderleeuw)Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.