Regisseurs van nieuwe TV-serie kiezen station Denderleeuw als decor

Regisseur Dries Vos en auteur Julie Mahieu op de set in Denderleeuw.
Mozkito Regisseur Dries Vos en auteur Julie Mahieu op de set in Denderleeuw.
Een ongewoon zicht in de stationsbuurt van Denderleeuw gisteren. Een deel van het station werd er omgetoverd tot een filmset. Productiehuis FBO en Woestijnvis namen er enkele scenes van hun nieuwe serie, De Dag, op. Een intelligente en zenuwslopende dramareeks die begin 2018 te zien zal zijn op Telenet. In het najaar van 2018 wordt het ook uitgezonden op Vier.

De verhaallijn is van de hand van Jonas Geirnaert en Julie Mahieu en wordt in beeld gebracht door regisseurs Dries Vos en Gilles Coulier. In de twaalfdelige serie proberen Titus De Voogdt - bekend van onder andere Flikken, Witse, Aspe en Loft - en Bert Haelvoet - bekend van onder andere De Helaasheid der Dingen, Het Geslacht De Pauw, Willy's en Marjetten en Spitsbroers - een bank te overvallen. Het is hun dag om miljonair te worden, tenminste als ze hun gijzelaars waaronder Bob Snijers, Geert Van Ralmpelberg en Jelle De Beule een stap voor kunnen blijven. Ook de politie en speciale eenheden vertolkt door onder andere Sofie Decleir, Lukas De Wolf en Jeroen Perceval zitten het tweetal op de hielen.


Het verhaal speelt zich af op een en dezelfde winterdag in het heden, wat opnames op een mooie lentedag zoals gisteren extra moeilijk maakt. "Mensen in zomerse kledij en een te felle zon zorgen er soms voor dat er even moet gewacht worden om een bepaalde opname te kunnen filmen", klinkt het bij regisseur Dries Vos. (TVDN)