Politiezone betrapt 14 bestuurders onder invloed van alcohol of drugs tijdens controleactie

Koen Baten
De politiezone Denderleeuw/Haaltert heeft afgelopen weekend de winter BOB-campagne afgesloten met een grote controle op vrijdag en zaterdagavond. De controle werd uitgevoerd op beide grondgebieden in Denderleeuw en Haaltert. Er werden veertien bestuurders betrapt onder invloed. 

In de nacht van vrijdag op zaterdag werden 229 bestuurders gecontroleerd. Hier waren tien bestuurders onder invloed. Zeven bestuurders kregen drie uur intrekking van hun rijbewijs. Een bestuurder moest zijn rijbewijs zes uur inleveren. Twee andere bestuurders, die onder invloed waren van drugs, kregen een onmiddellijke intrekking van vijftien dagen. 

Daarnaast werden ook enkele andere kleine overtredingen vastgesteld. Zo was er een voertuig niet verzekerd en werden twee personen aangetroffen met drugsbezit. Tot slot was er ook een inbreuk op het voorlopig rijbewijs. 

Ook afgelopen nacht werd er gecontroleerd op het grondgebied. Er werden dit keer 333 bestuurders gecontroleerd. Deze nacht waren er vier bestuurders onder invloed. Opnieuw werd er een bestuurder onder invloed van drugs betrapt en kreeg hij een intrekking van vijftien dagen. Twee anderen kregen een intrekking van drie uur, een bestuurder moest zijn wagen zes uur aan de kant zetten. 

Ook hier werden nog enkele overtredingen vastgesteld. Een bestuurder kon het niet laten te antwoorden tegen de politie en kreeg een pv voor smaad. Twee niet verzekerde voertuigen werden ook staande gehouden. Een bestuurder had drugs bij zich. Nog een andere bestuurder had een inbreuk op het rijbewijs. Tot slot werd er ook nog een waarschuwing uitgeschreven voor de technische keuring.