Plus, DVD en E.R.N.A. sluiten coalitie met Vlaams Belang niet uit

Kristof Slagmulder, lijsttrekker van Vlaams Belang.
Claudia Van den Houte Kristof Slagmulder, lijsttrekker van Vlaams Belang.
De lokale partijen Plus, DVD en E.R.N.A zeggen niet onmiddellijk 'neen' tegen een coalitie met Vlaams Belang. 

Erna Scheerlinck, lijsttrekker van E.R.N.A., zegt vertrouwen te hebben in de mensen van Vlaams Belang Denderleeuw. Eerder noemde ex-schepen Koen D'Haenens (vroeger N-VA, nu E.R.N.A.) het cordon sanitaire tijdens een gemeenteraad al eens ondemocratisch. Ex-burgemeester Jan De Dier (DVD) zei eerder al geen bezwaar te hebben tegen een coalitie met Vlaams Belang en Plus liet ook in het verleden al verstaan geen voorstander te zijn van het cordon sanitaire.

De drie partijen hebben nu bevestigd dat ze best willen besturen met Vlaams Belang. Daardoor is een doorbreking van het cordon sanitaire niet uitgesloten in Denderleeuw, al is het natuurlijk afwachten hoeveel stemmen de drie kleine lokale partijen zullen halen op 14 oktober.

Het cordon sanitaire kwam in Denderleeuw al meermaals onder druk te staan. Toen er in het begin van de legislatuur geen coalitie kon gevormd worden, steunde Vlaams Belang de kandidaten van N-VA en CD&V, zodat die schepenen konden worden nog voor er een coalitie op de been was gebracht. Vlaams Belang-gemeenteraadslid Danny Bourgeois heeft tijdens de onbestuurbaarheid op het schepencollege ook al eens een dossier mee goedgekeurd. Aangezien er niet genoeg mensen aanwezig waren moest het langst zetelende raadslid het college vervoegen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Karine Roeland

    1 voor allen, allen voor 1.