Orgelconcerten gratis voor jongeren

Orgelisten Frederik Van Rampelberg, Kamiel d'Hooghe en Katrien Vernaillen aan het orgel.
Foto Van den Houte Orgelisten Frederik Van Rampelberg, Kamiel d'Hooghe en Katrien Vernaillen aan het orgel.
Orgelconcerten Denderleeuw organiseert in september met medewerking van het gemeentebestuur en de Kerkfabriek Sint-Amandus opnieuw drie concerten.

Iedereen kan kennismaken met een prachtig stukje muzikaal erfgoed: het beschermde orgel van de Sint-Amanduskerk in Denderleeuw. Organisten Peter Ledaine, Frederik Van Rampelberg en Kamiel D’Hooghe bespelen het grote instrument (drie klavieren en een voetklavier), hetzij alleen, hetzij in combinatie met zang (Inge Zutterman) of trompet (Lieven De Coster). Op die manier komen heel wat mogelijkheden aan bod en kan de luisteraar het orgel in al zijn facetten leren kennen en appreciëren. De organisten worden geprojecteerd op groot scherm en na elk concert is iedereen welkom voor een hapje en een drankje in zaal Den Breughel. 

Je kan een concert bijwonen op vrijdag 7 september, vrijdag 14 september en vrijdag 21 september om 20 uur in de Sint-Amandskerk op het Dorp in Denderleeuw. De toegang bedraagt 10 euro. Jongeren onder de 18 jaar hoeven niet te betalen. Meer info via www.orgeldenderleeuw.be of de Facebookpagina “Verenging Orgelconcerten Denderleeuw”.

Het monumentale Van Peteghem-Vereecken-Loncke-orgel in Denderleeuw.
RV Het monumentale Van Peteghem-Vereecken-Loncke-orgel in Denderleeuw.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.