Opnieuw lichaam gevonden aan sluis in Denderleeuw

Het lichaam werd dit keer gevonden aan de andere kant van de Dender.
Koen Baten Het lichaam werd dit keer gevonden aan de andere kant van de Dender.
In de Kaaistraat in Denderleeuw is opnieuw een lichaam gevonden in het water. Deze keer gaat het om een man van 86 uit Denderleeuw die een wanhoopsdaad pleegde. 

Het lichaam werd ontdekt door de brandweer die opgebeld was door een buurtbewoner. De man had gemerkt dat er enkele dode vissen op de Dender lagen, nadat er gisteren ook al een interventie was geweest om vissterfte tegen te gaan. Toen de brandweer van Ninove ter plaatse kwam, merkte die het lichaam op in het water. Deze keer aan de andere kant van de sluis. “Het lichaam werd opnieuw per toeval ontdekt nadat de brandweer werd opgeroepen voor de dode vissen te verwijderen", zegt waarnemend burgemeester Jan De Nul (CD&V). “Het gaat om een oudere man en alles zou wijzen op een wanhoopsdaad", klinkt het. 

Ook gisteren werd al een lichaam gevonden. Toen werd de brandweer eveneens opgeroepen voor vissterfte. Terwijl ze bezig waren zuurstof in het water te brengen, zorgde dat voor deining waardoor het lichaam kwam bovendrijven. Even werd gedacht dat het om een vermiste jongeman uit Ninove ging. “Het gaat niet over een jonge persoon, dat is ondertussen zeker", zegt De Nul. Het parket kwam gisteren ook ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Ze deden vandaag een autopsie op het lichaam, waarbij geen sporen van geweld of verdacht overlijden werden vastgesteld. Het gaat om een man van 71 uit Roosdaal. Mogelijks gaat het ook hier om een wanhoopsdaad. 

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kristof Van Impe

  al jaren worden er lijken uit de Dender gehaald, toch wel vreemd vind ik persoonlijk.

 • Christoph Meert

  Zou men niet beter meteen heel het gebied dreggen aangezien er in de streek denderleeuw/Ninove nog meer vermisten zijn en inderdaad kan geen toeval meer zijn... Eerst Andy nu 2 op 2 dagen... En ik ken er nog enkele die zoek zijn in dezelfde regio waar men nog steeds geen teken van leven heeft van gekregen (o. A. Jordy) erger nog allemaal ongeveer zelfde leeftyd zelfde regio... Onderzoek had al lang moeten bezig zijn...

 • Philippe Sansens

  Niet direct doemdenken en complottheorieën uitvinden, laten wij het parket hun onderzoek laten afronden en dan ... ?

 • Raphael Coryn

  Hier is iets niet pluis.

 • André Van Laethem

  Dit kan geen ongeval meer zijn