Leerlingen IKSO verzamelen warme kledij voor vluchtelingenkamp

De leerlingen van 3TW laden alles in de bestelwagen.
Foto CVHN De leerlingen van 3TW laden alles in de bestelwagen.
De leerlingen en het personeel van IKSO hebben de voorbije week warme kledij en materiaal ingezameld voor de vluchtelingen in Duinkerke. Gisteren werd alles in een bestelwagen geladen.

"Twee weken geleden, toen er hier een echte winterprik was, hebben we een oproep gedaan naar de leerlingen en collega's", vertelt lerares Lucia De Backer. "Het vluchtelingenkamp in Calais is dan wel opgedoekt, in Duinkerke verblijven nog heel wat vluchtelingen in schamele shelters zonder elektriciteit, water en meer. We namen contact op met vzw Humain met de vraag of we winterkledij mochten inzamelen voor de vluchtelingen. De vzw gaf ons een lijst met wat er nodig was. Het gaat vooral om warme winterkledij zoals jassen, dikke truien, sjaals, mutsen, maar ook om materiaal zoals dekens, huishoudrol, wc-papier en verzorgingsproducten voor baby's. De leerlingen beseffen zo dat het niet kan dat mensen in zo'n mensonwaardige omstandigheden leven."


De volle bestelwagen wordt vandaag naar een depot gebracht, vanwaar het zal vertrekken naar Duinkerke. "Met een nieuwe winterprik in aantocht zijn we blij dat alles snel vertrekt." (CVHN)