Jan De Dier: "Lokale partijen niet welkom bij IKSO"

Voormalig burgemeester Jan De Dier (DVD).
Claudia Van den Houte Voormalig burgemeester Jan De Dier (DVD).
Gemeenteraadslid en ex-burgemeester Jan De Dier (DVD) haalt uit naar IKSO omdat lokale partijen zoals DVD er niet welkom zouden zijn tijdens een debat. De school ontkent dat.

Alle partijen in Denderleeuw werden uitgenodigd voor een infomoment op dinsdag 9 oktober  voor de leerlingen van het zesde jaar van IKSO. Ook DVD kreeg een uitnodiging. "Maar alleen de nationale partijen waren opgelijst en lokale partijen kregen te horen dat ze zich maar bij het standje moesten zetten van de partij waarvan ze waren afgescheurd - in ons geval dus bij N-VA. Wij hebben uitgelegd dat we een lokale onafhankelijke partij zijn, met een eigen visie en eigen ideeën. Het zou absurd zijn dat DVD samen met E.R.N.A. bij N-VA zou gaan staan. Blijkbaar zijn lokale partijen dus niet welkom bij IKSO en willen ze het debat in de richting duwen van de partijen die nationaal verbonden zijn. Anders hadden ze ook voor ons een apart standje voorzien", aldus De Dier.

"We organiseren geen debat, maar wel een infomoment waarbij de politieke partijen worden voorgesteld en daarna kunnen onze leerlingen hen vragen stellen die ze hebben voorbereid tijdens de geschiedenislessen", vertelt Joost Delcourt van IKSO. "We hadden een uitnodiging gestuurd naar alle politieke partijen in Denderleeuw. We willen de leerlingen leren waar de partijen voor staan en hen een neutraal beeld geven van de partijen. We willen hen duidelijk maken dat de zes nationale partijen opkomen in Denderleeuw, maar dan soms onder een andere naam of verspreid over verschillende partijen. Vandaar ons voorstel voor E.R.N.A., DVD en N-VA om samen één stand te vormen. De leden van de lokale partij LvB komen trouwens ook onder sp.a en Open Vld getuigen", zegt Delcourt.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.