Inbrakenplaag rond Denderstreek treft ook Denderleeuw en Haaltert

se
Getty Images/iStockphoto se
De inbrakenplaag die in de Denderstreek op dit moment aan het rondtrekken is treft ook Denderleeuw en Haaltert. Dinsdagochtend werden er zes inbraken en drie pogingen vastgesteld in een wijk in Haaltert. “We patrouilleren extra in de mate van het mogelijke", zegt commissaris Wim Van Vaerenbergh. 

In de nacht van maandag op dinsdag werd er in Middelkouter, een wijk in Haaltert, zes keer effectief ingebroken en drie pogingen ondernomen. Er werd telkens melding van gemaakt bij de politie. De daders hebben het ook hier vooral gemunt op geld en juwelen die ze in de woning aantreffen. “Ook afgelopen weekend hadden we in Welle drie meldingen van inbraken", zegt Van Vaerenbergh. 

Het fenomeen is zeker niet vreemd in de streek rond Aalst en Ninove. Nu krijgen dus ook Denderleeuw en Haaltert af te rekenen met de inbrakenplaag. “We patrouilleren extra waar het mogelijk is en wanneer het kan", aldus Wim. Gisteren werd het BIN-netwerk ook geactiveerd na een inbraakpoging en dus is men extra alert.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • sandra van belle

    Ik zal een potje klaarzetten bij mij waarin de dieven een donatie voor mij kunnen achterlaten als ze merken dat hier niks te halen valt