Herstellingwerken aan waterleiding Rodestraat begonnen

Het lek zorgde voor heel wat problemen in de straat.
Koen Baten Het lek zorgde voor heel wat problemen in de straat.
In de Rodestraat in Denderleeuw zijn de herstellingen aan de waterleiding woensdag begonnen. Enkele werknemers van de watergroep zijn gestart met het lek te dichten. Dat ontstond zaterdagochtend rond 7 uur door een te hoge druk en door een bypass die was aangesloten omwille van de problemen in Sint-Pieters-Leeuw. 

“Op dit moment zijn de werken nog altijd bezig", zegt Kathleen De Schepper van de watergroep. “Het is de bedoeling om vanavond nog de leiding te vullen en uit te spoelen. Hij wordt wel vanavond nog niet aangevuld, omdat er morgen nog enkele controles worden uitgevoerd", klinkt het.  Als het lek herstelt zou zijn en alle controles goed zijn uitgevoerd, kan ook opnieuw de gasleiding opgestart worden en kunnen waarschijnlijk alle bewoners opnieuw naar huis. 

Na de herstellingswerken aan het lek, moet ook de rijbaan opnieuw aangepakt worden door de werken en de verzakkingen. “Dit zal gebeuren nadat de put gevuld werd, maar het gaat dan slechts om voorlopige werken", zegt de schepper. In 2013 werd de leiding nog maar aangepakt, deze is dus nog maar vijf jaar oud. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.