Gemeente stelt architect aan voor nieuw gemeentehuis

Het administratief centrum of gemeentehuis van Denderleeuw.
Claudia Van den Houte Het administratief centrum of gemeentehuis van Denderleeuw.
De gemeente Denderleeuw heeft een architect aangesteld voor de bouw van een nieuw administratief centrum.

Er zijn al een vijftal jaar plannen voor een nieuw administratief centrum. Eind 2017 startte de gemeente een samenwerking met Solva op om een haalbaarheidsstudie uit te voeren met als doel nagaan of de functies van het gemeentehuis, OCMW, Huis van het Kind, Vrije Tijd en de bib samengebracht konden worden op de site van het huidige administratief centrum. Nu heeft de gemeente dus een architect aangesteld. Dat werd het architectenbureau Lieven Achtergael Architecten uit Gent. Uit 27 kandidaten behaalde het de beste score

“Het is de bedoeling dat onze administratieve diensten zoveel mogelijk gecentraliseerd worden op één locatie. Een toegankelijke, vraaggerichte dienstverlening en een snelle en correcte afhandeling van een vraag of product is het streefdoel”, vertelt schepen Jan De Nul (CD&V). "Door een centralisatie van de diensten zal het aantal bezoekers aan het dorpscentrum ook stijgen", vervolgt schepen Alberic Sergooris (CD&V). "Dat is goed nieuws voor de handelszaken in de buurt, maar ook voor potentiële nieuwe handelszaken die zich hier in de toekomst kunnen vestigen. De handelskern wordt op die manier opnieuw versterkt."
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Steven Moreels

    Denderleeuw is een uitloper van de stad Brussel geworden. Vertel mij eens , wat zijn de toeristische troeven van Denderleeuw, kan je er 3 opsommen ? Dan ben je een krak. Een bloeiende winkelstraat, die naam waardig, bestaat die nog ? Het sociaal leven in Denderleeuw, buiten de voetbal en duivenmelkers en een openluchtkermis, bestaat die ? Denderleeuw is ziek, het is een een slaapdorp geworden, een buitenwijk van Brussel

  • SANDRINO VAN DE VELDE

    Lap daar gaat de plaats voor de kermis want als er iets is waar NOOIT aan gedacht word bij de vernieuwing van de dorpskern is het de jaarlijkse Kermis in Denderleeuw 3x maar enkel carnaval is nog noemenswaardig de pasen is op sterven na dood en de braderij(!!!) is al dood !

  • Dirk Van der Weeën

    Goed nieuws voor de handelszaken op het dorp,deze bestaan uit 4cafe's ,1 bakker en 1 wassalon de rest is allemaal verdwenen. Schepen Sergoris is toch niet blind?Dat hij eens telt hoeveel winkels er nog zijn van op het dorp Guido Gezellestraat tot aan de brug onder de spoorweg.en vergelijk met vroeger.Zelf de wekelijkse markt is op 2 kramen na verdwenen,als je daarentegen de markt in Liedekerke ziet.Maar na de verkiezingen gaat alles verbeteren. Not.