Gemeente legt boete op aan jongeren die afval achterlaten na feest in parochiezaal Iddergem

In de buurt zouden ook lachgaspatronen zijn gevonden.
RV In de buurt zouden ook lachgaspatronen zijn gevonden.
Burgemeester Jo Fonck (sp.a) zal vanuit de gemeente een factuur laten opsturen naar enkele jongeren uit Ninove die eerder deze week een feest gehouden hebben in de parochiezaal in Iddergem. De jongeren lieten na het feest een heleboel afval achter, en ook zouden er enkele lachgaspatronen gevonden zijn in de buurt van de zaal. “Dit gedrag hoort echt niet en we willen een signaal geven”, klinkt het. 

Het ging om een verjaardagsfeestje dat woensdagavond doorging in de parochiezaal. De jongeren maakten het erg bont en veroorzaakten heel wat nachtlawaai, en lieten ook een hele hoop afval achter. Bovendien bleek er voor het feest ook geen vergunning te zijn gevraagd bij de gemeente. Het gemeentebestuur van Denderleeuw liet enkele arbeiders het afval vrijdagochtend opruimen. “Dit appreciëren wij absoluut niet”, zegt Fonck. “Feest vieren mag, maar niet op deze manier. Zij zullen dan ook de rekening krijgen van onze opruimactie en het aantal uren”, klinkt het. “Wij willen hiermee een signaal geven dat we dit soort gedrag niet pikken.” 

Mogelijk werd er ook drugs gebruikt op het feest, want er werden resten van drugs teruggevonden rond de parochiezaal. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peggie Van Audenhove

    Het wordt dringend tijd dat die parochiezaal duchtig onder de loupe wordt genomen want elk evenement dat er plaatsvindt gaat gepaard met lawaaihinder, overlast, afval, én sluikstorten. De uitbater werd hierover al meerdere malen aangesproken door de buurtbewoners doch lijkt zich hier niet veel van aan te trekken. Hij vindt dat de buurt overdrijft en het allemaal zo erg niet is, makkelijk als je er zelf niet naast woont.