Café Mistral moet voor één maand dicht door slechte hygiëne en overlast

Café Mistral aan het Stationsplein in Denderleeuw.
Mozkito Café Mistral aan het Stationsplein in Denderleeuw.
Na de tijdelijke sluiting van het lokaal van vzw Waka Waka heeft burgemeester Jo Fonck (LvB) nu ook café Mistral in de Stationsstraat laten sluiten. 

Er waren herhaaldelijke klachten over de slechte hygiëne in café Mistral. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) deed een inspectie en concludeerde daaruit dat een uitbating van het café niet meer mogelijk is, gezien de slechte hygiënische omstandigheden. Ook was er overlast voor de buurtbewoners, die bijna een jaar geleden de geluidshinder en andere overlast van het café al aanklaagden in onze krant. 

Na een hoorzitting met de uitbaters heeft burgemeester Jo Fonck besloten om het café voor één maand te sluiten. De sluiting gebeurt op basis van een burgemeestersbesluit. “De tijdelijke sluiting van één maand kan verminderd worden als de uitbaters groen licht krijgen van het FAVV om het café opnieuw uit te baten én als het college van burgemeester en schepenen een uitbatingsvergunning aflevert aan de uitbaters”, besluit burgemeester Fonck.

Een jaar geleden klaagde patissier Rudy Meert nog over het naastgelegen café Mistral.
Claudia Van den Houte Een jaar geleden klaagde patissier Rudy Meert nog over het naastgelegen café Mistral.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.