Burgemeester Fonck klaagt gemeenteraadslid aan voor laster en eerroof

De site Van Roy zorgde al voor heel wat commotie en blijft nog steeds voor beroering zorgen.
Foto Claudia Van Den Houte De site Van Roy zorgde al voor heel wat commotie en blijft nog steeds voor beroering zorgen.
Burgemeester Jo Fonck (LvB/sp.a) heeft een klacht ingediend tegen gemeenteraadslid Erna Scheerlinck (E.R.N.A.) wegens laster en eerroof. De klacht draait rond het dossier van de aankoop van de site Van Roy.

Fonck werd twee jaar geleden vrijgepleit in het dossier rond de site Van Roy. Die site had de gemeente in een vorige legislatuur aangekocht met het doel om er een nieuwe brandweerkazerne in te richten. Er kwam een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk omkoping in het dossier, maar Fonck werd na een jaar buiten vervolging gesteld. Fonck heeft nu zelf klacht ingediend tegen Scheerlinck omdat ze volgens hem als oppositieraadslid in de gemeenteraad informatie uit een gerechtelijk onderzoek zou hebben misbruikt. "Voor de huidige meerderheid de manier om mij trachten monddood te maken", meent Scheerlinck. "Als gemeenteraadslid is het mijn plicht om bij kennisname van bepaalde feiten de gemeenteraad hierover te informeren en hierover vragen te stellen." De zaak wordt normaal behandeld op dinsdag 11 september.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.