Brandweer stuit per toeval op lichaam van jongeman aan sluis in Denderleeuw: mogelijk vermiste uit Ninove

Het lichaam werd aangetroffen in de buurt van een boot.
Koen Baten Het lichaam werd aangetroffen in de buurt van een boot.
De brandweer van Denderleeuw heeft tijdens het bestrijden van vissterfte aan de sluis in de Kaaistraat in Denderleeuw een lichaam gevonden van een jongeman. Mogelijk gaat het om een persoon uit Ninove, maar het parket wil eerst een autopsie om meer duidelijkheid te krijgen. 

De man zou al vermist zijn sinds vorige week dinsdag. De politie en het parket zouden op de hoogte zijn van de zaak. De jongeman werd aangetroffen toen de brandweer zuurstof in het water aan het pompen was. Door de deining en de golven die dit veroorzaakte, kwam het stoffelijk overschot bovendrijven. 

Het lichaam werd achter een boot opgemerkt. De politie kwam ter plaatse en sloot de dijk meteen af voor alle verkeer. Het parket stuurde ook iemand ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Het is op dit moment nog altijd niet duidelijk wat de omstandigheden zijn van het overlijden. Het parket kan niet veel kwijt over de zaak. “Morgen volgt er een autopsie op het lichaam om meer duidelijkheid te krijgen over de identiteit van de jongeman en de omstandigheden", klinkt het. 

De brandweer kwam eerst ter plaatse voor vissterfte.
Koen Baten De brandweer kwam eerst ter plaatse voor vissterfte.
Koen BatenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.