33 procent van de leerlingen in Denderleeuwse basisscholen hebben andere thuistaal

Illustratiebeeld
Claudia Van Den Houte Illustratiebeeld
Het aantal leerlingen met een andere thuistaal dan het Nederlands blijft stijgen in onze streek. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams volksvertegenwoordiger Vera Celis (N-VA). 

In Denderleeuw heeft 33 procent van de leerlingen in het basisonderwijs een andere thuistaal dan het Nederlands. Dat is een stijging van bijna 5 procent op vijf jaar tijd. Ook in naburige steden en gemeenten gaat het Nederlands er op achteruit als thuistaal. Zo heeft in Aalst 28 procent van de lagere schoolkinderen een andere thuistaal dan het Nederlands. In Ninove gaat het om 23 procent en in Geraardsbergen om 18 procent.

Denderleeuw en Ninove vragen al een tijdje om meer middelen vanuit de Vlaamse overheid. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Peggie Van Audenhove

    Dit fenomeen trekt het niveau van onderwijs keihard naar beneden en de vlaamse kinderen zijn daar de dupe van.

  • Karine Roeland

    Gemeenten en scholen vragen steeds om meer middelen. Er worden gratis taalcursussen gegeven voor anderstaligen, maar als mensen zich niet willen integreren is dit nutteloos. Normale mensen leren de taal van het land waar ze wonen zo vlug mogelijk. Meer middelen waar gaan ze het geld vandaan halen? Extrabelasting of dergelijke?