Zoon ereschepen Warnix Schelstraete stapt in politiek

"Mijn raad voor Tijl? Altijd je beloftes nakomen"

Tijl en Warnix Schelstraete.
Anthony Statius Tijl en Warnix Schelstraete.
De Deinse ereschepen en CD&V-voorzitter Warnix Schelstraete (71) geeft de politieke fakkel door aan zijn jongste zoon Tijl (39). “Mijn raad voor Tijl? Luisteren naar de mensen en je beloftes nakomen”, zegt Warnix.

Vanop de 21ste plaats op de lijst voor CD&V treedt Tijl Schelstraete in de voetsporen van zijn vader Warnix. Tijl, de jongste zoon uit de Schelstraete-familie, neemt voor de eerste keer deel aan de gemeenteraadsverkiezingen.

“Lokale politiek werd er bij ons thuis met de paplepel ingegeven”, zegt Tijl. “Net zoals mijn broers Johan, Bart en Koen ben ik werkzaam in de bouwsector, maar ik ben de eerste die de stap waagt in de politiek. Mijn vader heeft mij zeker niet gedwongen om op de lijst te staan. Hij was zelfs redelijk verrast toen ik hem vertelde dat ik dit jaar zou meedoen. De partij heeft het mij gevraagd en ik heb geen moment getwijfeld. Mijn ambitie is om mee te werken aan een fusiestad, waarin iedereen zich thuis voelt. Het volgende bestuur moet volgens mij blijven inzetten op lokale economie en rekening houden met de lokale middenstand. Ik ben zelf al 19 jaar zelfstandig ondernemer in algemene bouwwerken en daarnaast verhuur ik onder de naam S-Tijl feestmateriaal vanop de Kouter in Deinze. Ik heb twee dochters en ben pluspapa van een zoontje. In mijn weinige vrije tijd ga ik fietsen of bowlen, dat laatste doe ik in competitieverband.”

Nieuwe tribune KMSK Deinze

Vader Warnix nam in 2010 afscheid van de actieve politiek, maar als voorzitter is hij nog zeer nauw betrokken bij de partij. Hij werd in 1995 gemeenteraadslid en vanaf 1 januari 2001 werd hij schepen van Sport en Recreatie. Warnix was de drijvende kracht achter de huldiging van voormalig Internationaal Olympisch Comité-voorzitter Jacques Rogge als ereburger en aanpassingswerken aan sportcomplex Palaestra. De vernieuwingen in De Brielmeersen mag hij ook op zijn cv schrijven. Andere realisaties zijn de renovatie en nieuwbouw van de atletiekpiste en de accommodatie er rond, omgevingswerken rond Sparta Petegem, een nieuwe tribune voor KMSK Deinze. Warnix stond ook mee aan de wieg om de start van Gent-Wevelgem van Gent naar Deinze te verhuizen. Tijdens zijn tweede ambtstermijn als schepen was hij bevoegd voor Personeel, Burgerzaken en Welzijn en hij voltrok in vier jaar tijd 354 huwelijken. Grote schoenen dus om te vullen.

“Mijn raad voor Tijl? Een carrière als politicus mag je niet onderschatten . Het is een zware job met veel verantwoordelijkheden. Het is belangrijk om te luisteren naar alle mensen en om consequent te zijn. Als je iets belooft, moet je die belofte ook nakomen. En tegen iedereen goedendag zeggen. Een kleine moeite, maar zeer belangrijk”, besluit Warnix.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.