Willy Naessens gespot op Sint-Hubertusviering

Ook de kleinste ruiters en paarden werden gezegend.
Anthony Statius Ook de kleinste ruiters en paarden werden gezegend.
Het Ruiterkomitee Deinze en de Wildbeheerseenheid Tussen Leie en Schipdonk kregen op hun traditionele Sint-Hubertusviering opnieuw een massa ruiters, paarden, koetsen, honden, roofvogels en toeschouwers over de vloer. Deze keer tekende ook zwembadbouwer en fervent koetsliefhebber Willy Naessens present.

Zoals ieder jaar werden zo’n 150 paarden, 30 koetsen en tientallen honden gewijd aan kasteel Ooidonk. De wijding gebeurde deze keer door diaken Johan Van Wassenhove, aangezien pastoor Gaby Desmaele wegens ziekte niet aanwezig kon zijn. Graaf Henry t’Kint De Roodenbeke verwelkomde alle bezoekers en gaf iedereen nog de boodschap mee om meer aandacht te schenken aan het proper houden van de natuurgebieden rondom het kasteeldomein.

“Bijna ieder jaar hebben we prachtig weer tijdens onze viering en er komen ruiters van over heel Vlaanderen naar een van de mooiste jachtritten van het land. We zijn ook blij dat we Willy Naessens hebben kunnen warm maken om deze streek te verkennen met zijn koets”, zegt Tess Minnens, voorzitter van het Ruiterkomitee Deinze.

De ruiters maakten eerste enkele rondjes op het kasteeldomein.
Anthony Statius De ruiters maakten eerste enkele rondjes op het kasteeldomein.
Ook de koets van Willy Naessens werd gewijd door diaken Johan Van Wassenhove.
Anthony Statius Ook de koets van Willy Naessens werd gewijd door diaken Johan Van Wassenhove.
Willy Naessens groet de menigte aan kasteel Ooidonk.
Anthony Statius Willy Naessens groet de menigte aan kasteel Ooidonk.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.