Weer vijf (unieke) handelszaken erbij

CAMPAGNE 'START JE DROOMZAAK' BLIJFT VRUCHTEN AFWERPEN

Aaron Schepens, Bram Van den Heede, Eddy en Ingrid Lannoo, Aurélie Lemeire, Regine Wulteput en Elena Raone in de Tolpoortstraat.
Foto Anthony Statius Aaron Schepens, Bram Van den Heede, Eddy en Ingrid Lannoo, Aurélie Lemeire, Regine Wulteput en Elena Raone in de Tolpoortstraat.
Nog geen twee maanden nadat centrummanager Chris Verghote de komst van elf nieuwe handelszaken bekendmaakte, staan weer vijf ondernemers te popelen om de stad kleurrijker te maken. Van een nieuw jongerencafé, over een lasagnetraiteur tot een smartphonerepaircenter: deze mensen kiezen voor de Leiestad om hun droom waar te maken.

Centrummanager Chris Verghote blijft maar nieuwe handelaars naar Deinze lokken. In april nodigde hij samen met het stadsbestuur elf nieuwe handelaars uit in het dienstencentrum Leiespiegel en twee maanden later mogen daar opnieuw vijf nieuwe gezichten bij. De man zit nu al meer dan een jaar in het zadel en zijn campagne 'Start je droomzaak in Deinze' geraakt nu echt in een stroomversnelling. En er zitten unieke concepten bij.

Hersteldienst

De eerste zaak opent op zaterdag 1 juli: AS Repair in de Tolpoortstraat 91. AS staat voor Aaron Schepens, een jonge ex-leerling van VTI Deinze die herstellingen aanbiedt van alle soorten smartphones en tablets. "Vijf jaar geleden herstelde ik mijn eerste telefoon en ik opende mijn eerste filiaal in Zingem. Naast die herstellingen verkoop ik ook accessoires."

Praat- en danscafé

Een tweede jongeman uit de streek is Bram Van de Heede. Hij kocht het pand van het legendarische café Crazy Pub aan het station van Deinze. In het najaar opent hij er het trendy praat- en danscafé Black Box 66. "Er is nood aan aan een café voor jongeren", zegt Bram. "Het gebouw krijgt een make-over. De zaak zal geopend zijn van donderdag tot en met zondag. In de namiddag start het als gezellig café, om 's avonds te transformeren in een danscafé. Een beetje zoals in de Gentse Overpoort. Het pand wordt bovendien geluidsdicht gemaakt om de buurt niet te hinderen."

Lasagnetraiteur

In de Tolpoortstraat 96 start Elena Raone op 29 september met Miss Lasagna. De 'a' op het einde verraadt Elenas Italiaanse roots. "Iedereen kent de lasagna bolognaise, maar er zijn zoveel meer varianten", zegt Elena. "Het wordt een traiteurdienst waar je zowel warme lasagne als koude kan afhalen om dan thuis op te warmen. Verder heb ik ook koude pastasalades en aangepaste wijn. "

Retro restaurant

Regine Wulteput brengt vanaf 1 september ook culinaire vernieuwing en dit met Gigi's Retro Kitchen & Shop, in het pand van het voormalige restaurant Step-inn in de Stationsstraat. "Ik ga met mijn restaurant terug naar de jaren 70. Het wordt een totaalconcept: het decor, de muziek en natuurlijk ook de typische gerechten zoals koude schotels, fondue, appeltaart en frangipane."

Huishoudhulp

Tenslotte starten Isabelle Desmedt en David Vlieghe op 2 oktober een filiaal van Het Poetsbureau op de Markt 70. De bekende ondernemer Eddy Lannoo kocht het voormalige zonnebankcenter en verhuurt het aan deze firma die huishoudhulp met dienstencheques aanbiedt. "Ik heb ook de vroegere juwelier Depoortere gekocht op de Markt. Alle voorstellen voor een handelszaak daar zijn welkom", zegt Eddy.


Starters of bestaande zaken die willen uitbreiden krijgen info over subsidies van de stad via chris.verghote@deinze.be en www.deinze.be/ subsidie-tolpoortstraat.