Wandel3Daagse mikt op 2.000 wandelaars

Deze wandelaars zijn klaar voor de start. Links staat initiatiefneemster Katrien Delanote.
Foto Anthony Statius Deze wandelaars zijn klaar voor de start. Links staat initiatiefneemster Katrien Delanote.
Onder een bloedhete lentezon is gisterennamiddag de derde Wandel3Daagse van start gegaan. Ook vandaag en morgen worden honderden wandelaars verwacht aan het Brielpaviljoen. "We hopen vooral veel jeugd aan te trekken. Vorig jaar hadden we 1.900 wandelaars, verspreid over drie dagen, nu mikken we op 2.000", zegt initiatiefneemster Katrien Delanote.

Het team achter de Wandel3Daagse kon zich gisteren geen beter weer voorstellen. Honderden wandelaars kwamen een van de drie routes door Deinze uittesten en vandaag en morgen verwachten ze nog meer volk.

Jeugd

"We willen vooral kleuters en lagere schoolkinderen met hun ouders en grootouders bereiken", zegt Katrien Delanote. "Maar ons parcours is toegankelijk voor iedereen, ook mensen met een fysieke of mentale beperking. Wandelen is een sport voor iedereen en zo is de route buggy- en rolstoelvriendelijk. Wie de drie dagen komt wandelen, verdient een originele medaille. Mensen met een beperking krijgen bij hun deelname vandaag sowieso een medaille mee naar huis. Vorig jaar hadden we 1.900 deelnemers en we hopen dit jaar de kaap van 2.000 te overschrijden."


Je kan vandaag inschrijven tussen 13.30 en 18 uur en morgen tussen 16.30 en 20 uur. Het startpunt is het Brielpaviljoen aan de ingang van de Brielmeersen. Morgen is er een muzikale intocht over het Sint-Poppoplein. (ASD)