Wandel3daagse mikt meer op gezinnen

Het team achter de Wandel3daagse.
Foto Anthony Statius Het team achter de Wandel3daagse.
De Wandel3daagse in Deinze krijgt een vervolg op 24, 25 en 26 mei. Vorig jaar werden er 1.100 wandelingen gemaakt gespreid over de drie dagen en 200 daarvan waren mensen met een beperking. "Dit jaar mikken we ook op kleuters en lagere schoolkinderen", zegt Katrien Delanote, die het evenement samen met de vzw Wandelclub Natuurvrienden organiseert.

"Voor onze tweede editie willen nog meer gezinnen met kinderen aanspreken", zegt Katrien. "Dit doen we door ook de scholen van Deinze meer te betrekken bij ons initiatief. Wandelen is een sport voor iedereen en we stellen dan ook onze routes opnieuw open voor ouderen en mensen met een fysieke of mentale beperking. Alle routes zijn buggy- en rolstoeltoegankelijk. Wij bieden drie dagen na elkaar drie prachtig uitgestippelde wandelroutes aan in onze mooie Leieregio. Je maakt zelf de keuze tussen een tocht van 2,5, 5 of 8 kilometer. Bij de start en finish aan het Brielpaviljoen is er live muziek en er is onderweg een gezond drankje en hapje. Op donderdagavond is er een muzikale en kindvriendelijke apotheose langs het Sint-Poppoplein."

Medaille

De Wandel3daagse vindt plaats op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 mei. Starten kan op dinsdag en donderdag onmiddellijk na schooltijd en dit tot 20 uur. Op woensdag kan je starten tussen 13.30 en 18 uur. Deelnemen kost 1,5 euro per dag en 3 euro voor drie dagen. Elke wandelaar die de drie dagen meestapt, krijgt een medaille. Mensen met een beperking krijgen die na een wandeltocht."


Info via katriendelanote@hotmail.com of de Facebookpagina 'Wandel3daagse Deinze'. (ASD)