Vzw ToverBlokjes deelt kerstcadeautjes uit in ziekenhuis

Sophie Deprez met het gezin Simons en de verpleegsters Shana en Lisa met de kleine Mohammed.
Anthony Statius Sophie Deprez met het gezin Simons en de verpleegsters Shana en Lisa met de kleine Mohammed.
De kinderen die op kerstavond in het Sint-Vincentiusziekenhuis van Deinze verbleven, hebben onverwacht bezoek gekregen. Sophie Deprez van de vzw ToverBlokjes kwam op de afdeling pediatrie met een verzameling Lego-sets om de jonge patiëntjes op te beuren.

In 2016 richtte Sophie Deprez uit Anzegem ToverBlokjes vzw op, met als doel Lego te voorzien voor kinderen in een kwetsbare situatie. De vzw schenkt Lego-sets aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben, aan kinderen die in een moeilijke sociale context vertoeven en aan kinderen die ziek zijn.

“Het idee van ToverBlokjes is ontstaan toen mijn eigen zoon in 2016 de strijd tegen botkanker is aangegaan”, vertelt Sophie. “Toen mijn zoon in het ziekenhuis lag, merkte ik dat het spelen met Lego als een soort afleiding werkte. Het heeft een therapeutisch effect en het werkt zelfs pijnstillend. Doordat je geconcentreerd bent op je bouwplan en de voortgang van je bouwwerk, is er even minder ruimte om te focussen op de pijn die je ervaart.” 

Samen zijn

In plaats van zelf aan de feesttafel te zitten, trekt Sophie ieder jaar op kerstavond naar een ziekenhuis om Lego-sets uit te delen op de kinderafdeling. Dinsdagavond bracht ze een bezoekje aan het ziekenhuis van Deinze, waar een tiental jonge kindjes verblijven. Een van hen is Sky Simons (2) uit Petegem-aan-de-Leie. Door een RSV-infectie op de longen ligt de jongen al sinds vorige week in het ziekenhuis. Papa Sven, mama Kimberly en broers Kieran en Tiebe vierden daarom noodgedwongen kerstavond op de pediatrie-afdeling. “We proberen er het beste van te maken”, zegt Sven. “We hebben cava en chips en we doen alsof we lekkere scampi’s aan het eten zijn. We zeggen al lachend tegen elkaar ‘it’s the most wonderful time of the year’ en we proberen er het beste van te maken. Zolang we samen zijn, is dat geen probleem. Het cadeautje van ToverBlokjes maakt het voor Sky al een pak leuker.” 

Meer info via www.toverblokjes.be en www.facebook.com/ToverBlokjes.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.