VTI scoort met Star Wars-dag

Jasmine en Léon zijn grote fan van R2D2.
Foto Statius Jasmine en Léon zijn grote fan van R2D2.
VTI Deinze heeft gisteren heel wat bezoekers gelokt naar hun intergalactische opendeurdag. Iedereen wou op de foto met de Star Wars-figuren en er werd 500 euro geschonken aan Kom Op Tegen Kanker, ter nagedachtenis van leerkracht Marnic Van Twembeke die stierf aan de ziekte.

De speelplaats van VTI Deinze leek gisteren wel de set van een nieuwe Star Wars-film. Er liepen de hele dag leden van de officiële fanclubs 501st Belgian Garrison en de Mandalorian Mercs costume club rond en de R2 Builders club had drie levensechte R2D2-robots meegebracht.


"Ik wil hem de hele tijd kusjes geven", kirde Jaminse Duchatelet, die met haar broertje Léon vrolijk rond de bliepende robot huppelde. Ook de zelfgebouwde X-Wing Starfighter van mechanicaleerkracht Koen Verbrugghe en zijn leerlingen kreeg veel bekijks. Om 16 uur werd het ruimteschip officieel opgedragen aan overleden collega Marnic Van Twembeke. Directeur Sam Heyerick schonk een cheque van 500 euro aan de Star Wars-figuranten. "Begin dit jaar heeft onze collega Marnic de strijd tegen kanker verloren. Met dit ruimteschip willen we hem een eerbetoon geven. De cheque zal door de leden van de 501st Belgian Garrison en Mandalorian Mercs doorgestort worden aan Kom Op Tegen Kanker", zegt directeur Sam Heyerick. (ASD)