Vrouwen extra welkom op tiende Petegems whiskypaviljoen

Het team van het Petegems whiskypaviljoen is klaar voor de tiende editie.
Anthony Statius Het team van het Petegems whiskypaviljoen is klaar voor de tiende editie.
Het Petegems whiskypaviljoen vindt plaats tijdens het verkiezingsweekend. Voor de tiende editie hebben Eddy Timmerman en zijn whiskyliefhebbers een speciale soort voor de liefhebbers én deze keer wordt er extra aandacht aan de vrouwen besteed. "Naast whisky bieden we ook juwelen van Victoria aan", zegt Eddy.

"Na negen edities merken we dat er nog steeds een grote vraag is naar whisky", zegt organisator Eddy Timmerman. "Naast de Schotse whisky willen steeds meer mensen kennismaken met whisky's uit andere landen, waaronder ook de Belgische soorten. Ons smakenpalet is onbeperkt en er is voor ieder wat wils. Beginnelingen kunnen ten rade gaan bij onze whiskymaster Philippe Roegies. Wat veranderen wij aan ons concept? Helemaal niets. Onze bezoekers verkiezen kwaliteit boven kwantiteit. Enkele jaren geleden boden we een groter assortiment aan van minder bekende merken en na rondvraag bleek dat dit minder in de smaak viel. Deze keer hebben we voor de liefhebbers een 'specialleke' in petto. Het gaat om een eigen botteling, een onbekende Speyside die twaalf jaar werd gerijpt in een sherryvat en nadien nog enkele jaren in bourbonvaten."

"Ieder jaar werken we rond een thema en vorig jaar was dat 'Whisky meets Deinze'", gaat Eddy verder. "Omdat we merken dat ons evenement vooral mannen aanspreekt, doen we dit jaar iets speciaal voor de vrouwen. Naast de honderden single malts zal je ook juwelen van Victoria vinden. Iedereen kan de juwelen passen en er komt een consulente om professioneel advies te geven."

" Voor wie geen whisky lust en toch wil komen meegenieten,  is er frisdrank, cava, bier, gin-tonic en Gaelic coffee, bij ons beter gekend als de Irish coffee. Niet in drie lagen, maar zoals het moet: een mengeling van gitzwarte koffie, suiker, semi-vloeibare room en goede Ierse whisky. Ondertussen zorgt onze doedelzakspeler voor de nodige Schotse sfeer. Wie in een kilt komt, krijgt dit jaar een gratis glaasje whisky." De toegang is gratis. Opgelet: elektronisch betalen kan enkele voor flessen.

Iedereen is welkom in het Brielpaviljoen in de Lucien Matthyslaan op zaterdag 13 oktober van 14 tot 20 uur en op zondag 14 oktober van 11 tot 18 uur. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.