Vrouw & Maatschappij bedankt mantelzorgers

Deplhine Verschelde ging langs bij de mantelzorgers.
rv Deplhine Verschelde ging langs bij de mantelzorgers.
Vrouw & Maatschappij – CD&V politica Deinze zet mantelzorgers in de kijker en vraagt meer aandacht voor de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd worden. Voorzitster van V&M Deinze Delphine Verschelde ging vrijdagmiddag op bezoek bij enkele mantelzorgers in Deinze.

Naar aanleiding van de Internationale Dag van het Gezin kaart V&M de moeilijke combinatie tussen arbeid, zorg en gezin aan. Dit jaar focust V&M op de uitdagingen waarmee mantelzorgers te maken krijgen. 

Om de mantelzorgers een hart onder de riem te steken ging Deplhine Verschelde, voorzitster van V&M Deinze langs bij enkele mantelzorgers met een bedankingskaartje. 

“Het beleid moet namelijk meer aandacht hebben voor de druk die mantelzorgers ervaren en de verschillende obstakels waarmee zij geconfronteerd worden”, zegt Delphine Verschelde. “Vele mantelzorgers ervaren moeilijkheden bij het combineren van hun job met het verlenen van zorg. Ook geven veel mantelzorgers aan dat ze zich overbelast voelen en dat ze over te weinig informatie beschikken. Daarom vraagt V&M onder andere dat er meer psychologische ondersteuning, vorming en aandacht voor vrijetijdsbesteding van mantelzorgers is.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.