Vredeslicht komt uit Bethlehem naar Deinze: “Een vuur dat mensen met elkaar verbindt”

Twee jaar geleden mocht zanger Christoff ook al het vredeslicht aansteken tijdens zijn kerstconcerten.
Joel Hoylaerts - Photo News Twee jaar geleden mocht zanger Christoff ook al het vredeslicht aansteken tijdens zijn kerstconcerten.
Op dinsdag 17 december komt het Vredeslicht naar Deinze. Het heeft dan al een hele weg afgelegd van Bethlehem via Oostenrijk naar België.

“Het vredeslicht staat open voor elk systeem, religie of politieke strekking die de fundamentele mensenrechten respecteert”, zegt schepen Conny De Spiegelaere. “Het is een vuur dat mensen met elkaar verbindt en waarvan ieder in zijn of haar eigen levensbeschouwing elkaar de hand wil reiken. Vanuit het hoofdverdeelpunt in Deinze wordt het Vredeslicht doorgegeven aan West-Vlaanderen. Hiervoor zijn twee routes uitgestippeld. De eerste route vertrekt op dinsdag 17 december. Rond 17.30 uur strijkt basisschool De Vaart met het Vredeslicht neer in Deinze. Om 18 uur wordt de brandende fakkel verder doorgegeven aan Loopclub De Pinte die het Vredeslicht als een lopend vuurtje via Nevele en Aalter naar Beernem zal brengen.”

Op woensdag 18 december vertrekt vanuit Deinze een tweede route om het Vredeslicht verder te verspreiden. Wandelclub De Natuurvrienden haalt het Vredeslicht om 12.30 uur in Deinze op. Hun tocht reikt tot in Waregem. Wie mee wil wandelen betaalt 5 euro en de opbrengst gaat naar De Warmste Week. Het initiatief om het Vredeslicht naar Deinze te brengen komt van Jan Béthune, godsdienstleraar aan de gemeentelijke basisschool De Vaart in Nevele, en initiatiefnemer van het Vredeslicht in Vlaanderen. “We zijn met elkaar en we zijn er voor elkaar. We hebben elkaar nodig. Dit is de filosofie van Ubuntu”, verduidelijk Jan Béthune.

Info: www.vredeslicht.be.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.