Voedselbos aan Oude Kale krijgt vorm

Barbe Ryckaert met haar kindjes Berthe, Mare en Jaro kregen hulp van Eddy bij het planten van de bessentunnel.
Anthony Statius Barbe Ryckaert met haar kindjes Berthe, Mare en Jaro kregen hulp van Eddy bij het planten van de bessentunnel.
Het Snoezelpad, het voedselbos aan de Oude Kale in Nevele, begint stilaan vorm te krijgen. Zondagvoormiddag kwamen vrijwilligers bomen en struiken planten, zodat iedereen de plek binnenkort kan gebruiken als groene ontmoetingsplaats.

Aan de Klaverhoeve naast Vaart Rechts in Nevele wordt momenteel een bos aangelegd. Zondagochtend organiseerde de vzw VELT een tweede plantdag aan Het Snoezelpad. Oost-Vlaams gedeputeerde voor Milieu en Natuur Riet Gillis (Groen) en leden van het Deinse stadsbestuur kwamen samen met enkele vrijwilligers en bewoners de De Vierklaver; het dagcentrum voor mensen met een beperking, bomen en struiken planten.

Barbe Ryckaert, medewerker van De Vierklaver, nam haar kinderen Berthe (11), Mare (9) en Jaro (5) mee. “Wij planten rode bessen”, vertelt Barbe. “Een deel van het terrein wordt ingericht als bessentunnel. We zijn blij dat we kunnen helpen bij het aanleggen van deze ontmoetingsplaats.”

Hilde Eylenbosch van VELT vult aan: “Naast een voedselbos komt er ook een speelbos, open ruimte met zicht op de Oude Kale en een bloemenweide en enkele perelaars. Het wordt een plaats waar zowel inwoners van Deinze en Nevele, bewoners van De Vierklaver, passerende fietsers en andere geïnteresseerden elkaar kunnen ontmoeten in een prachtig kader.”

Het voedselbos bevindt zich aan de Klaverhoeve, Vaart Rechts 20 in Nevele.

Gedeputeerde Riet Gillis kreeg onder andere hulp van enkele Deinse schepenen voor het aanplanten van de eerste es in het voedselbos.
Anthony Statius Gedeputeerde Riet Gillis kreeg onder andere hulp van enkele Deinse schepenen voor het aanplanten van de eerste es in het voedselbos.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.