Vijftiger die worstelt met seksualiteit steekt vriend (31) neer op eerste date: 8 jaar cel

Ondersteunend beeld: rechtbank Gent.
Wannes Nimmegeers Ondersteunend beeld: rechtbank Gent.
Een man (54) uit Deinze is veroordeeld tot 8 jaar effectief voor poging tot doodslag en onwettelijke vrijheidsberoving. De vijftiger leerde het slachtoffer (31) kennen op café in het centrum van Deinze. Toen ze naar het huis van de dader trokken, liep het mis: de dertiger weigerde bepaalde seksuele handelingen, waarna hij meermaals in zijn buik en in zijn hals werd gestoken.

September 2018: in een plaatselijk cafeetje raakten de twee mannen met elkaar aan de praat. Tussen pot en pint kwam de geaardheid van de dertiger ter sprake, waarna de dader toegaf dat hij worstelde met zijn seksualiteit. Hij nodigde zijn tafelgenoot uit bij hem thuis om in een minder publieke sfeer over het onderwerp te praten.

Aangekomen bij de woonst van de dader, werden de mannen na een tijdje intiem. Wanneer de burgerlijke partij bepaalde seksuele handelingen weigerde, liep het grondig mis: de dader kon niet om met de afwijzing én verliet de kamer. Toen hij weer binnenkwam, had hij een mes in zijn handen. Vervolgens stak hij de man tot tweemaal toe in zijn onderbuik.

Smeekbede

Het slachtoffer vreesde het voorval niet te overleven, en probeerde op zijn belager in te praten. Tevergeefs: hij kreeg hij opnieuw een messteek toegediend - deze keer in de hals. In een wanhoopspoging ging het slachtoffer alle deuren in de woning af. Uiteindelijk wist hij met zijn laatste krachten de garage te bereiken. Ten einde raad smeekte hij om genade, maar werd opnieuw in zijn hals gestoken.

Eigen bloed opkuisen

Het slachtoffer bleef ternauwernood zweven tussen leven en dood in de woning van de dader. Pas drie uur later - nadat hij onder dwang van de vijftiger een bad nam - werd hij door zijn belager naar het ziekenhuis gebracht. Daar aangekomen werd hij verplicht om een verhaal te verzinnen.

De inspecteurs wisten de man in het ziekenhuis te kalmeren, waarna hij toch zijn verhaal deed. De vijftiger zelf ontkende het relaas van het slachtoffer stellig. Zo stelde hij bedreigd te zijn door de dertiger, waarna het tot een handgemeen kwam in zijn woning. Van de geaardheid van het slachtoffer was de dader naar eigen zeggen niet op de hoogte.

De correctionele rechter veroordeelde de man tot een celstraf van 8 jaar effectief. “Er is wel degelijk sprake van poging tot doodslag”, klinkt het. “Tegen zo'n mensen moet de samenleving beschermd worden.” Er werd een voorlopige schadevergoeding opgelegd van 10.000 euro. Ook aan de familie van de dertiger zal de dader nog duizenden euro’s moeten betalen.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karine Roeland

    Op 1 pagina 2 X een artikel waarbij iemand een andere persoon neersteekt en de daders eigenlijk geen straf krijgen? Is moordpoging geen misdaad?

  • Jan Delafontaine

    En 8 jaar "effectief" is in het echt nooit effectief...