Vijfhonderd atleten verwacht voor BK halve triatlon

Het team van Oil Service met Iron Man Frederik Van Lierde en de twee teams van de stad zijn klaar voor het BK halve triatlon.
ASD Het team van Oil Service met Iron Man Frederik Van Lierde en de twee teams van de stad zijn klaar voor het BK halve triatlon.
Deinze verwacht morgen liefst vijfhonderd atleten voor het Belgische Kampioenschap halve triatlon. Onder meer Iron Man Frederik Van Lierde neemt deel en ook twee teams van de stad schreven zich in.

Om 9.45 uur geeft organisator Sport-events.be het startschot voor de derde editie van de Oil Service halve triatlon in Deinze. Maar liefst vijfhonderd profs, recreanten en teams schreven zich hiervoor in. De competitie zal dit jaar des te harder zijn, want de winnaar mag zich meteen Belgisch kampioen halve triatlon noemen. Wereldtopper Frederik Van Lierde zwemt, fietst en loopt weer onder de vlag van het Oil Service Triatlon Team. Dit Deinse bedrijf van Christiaan Roels heeft naast Frederik nog vier andere atleten in zijn rangen die gekwalificeerd zijn voor het WK in Hawaï in oktober, namelijk Hannes Bonami, Marc Vanassche, Pieterjan Penne en Thomas Christiaans.


"Dit jaar konden ook teams zich inschrijven en de stad stuurt er twee", zegt sportschepen Norbert De Mey (Open VLD). "Het eerste team bestaat uit burgemeester Jan Vermeulen, Tim Corijn en Peter Coppens en het tweede uit Jo De Neve, Steven Vanrijckegem en Geert Rijckaert. We zijn ook blij dat het Leie Triatlon Team Latem zijn naam verandert naar Leie Triatlon Team Deinze. Het is onze ambitie om in onze stad ooit een Iron Man te organiseren."


De zwemmers springen in het water aan het Brielpaviljoen en komen eruit aan het Sint-Poppoplein. De fietsers starten op de Markt voor vier ronden langs het Schipdonkkanaal en de lopers doen vier rondjes via de Leiedam richting Astene en zo terug naar de Markt. Het verkeersplan staat op de website van de politiezone Deinze-Zulte en de stad.


Meer info via de site www.sport-events.be/deinze. (ASD)