Vijfde Wandel3Daagse Deinze: Drie dagen stappen voor het goede doel

De organisatoren van de Wandel3daagse.
Anthony Statius De organisatoren van de Wandel3daagse.
Voor de vijfde keer op rij organiseert men in Deinze de Wandel3Daagse voor het goede doel. Op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 mei is jong en oud welkom om mee te stappen langs een van de nieuwe bewegwijzerde routes. Een deel van de opbrengst gaat naar de vzw Fiola, een samenwerking van zes organisaties die ambulante ondersteuning geven aan baby’s, kinderen en volwassenen met een beperking.

Wat vijf jaar geleden begon als een Deinse versie van de populaire Nederlandse Avond4Daagse, is ondertussen uitgegroeid tot een volwaardig evenement: de Wandel3Daagse van Deinze. Na het succes van vorig jaar willen Katrien Delanote en haar team ook deze keer honderden mensen warm maken om de stapschoenen aan te trekken voor het goede doel. 

“We organiseren dit evenement in de eerste plaats voor kleuters en lagere schoolkinderen”, zegt Katrien Delanote, “maar we moedigen alle ouders en grootouders om mee te stappen. Iedere dag zullen er drie nieuwe routes van 2,5, 5 of 8 kilometer worden aangeboden en net zoals vorige jaren zorgen wij voor een gezellige sfeer en begeleidende muziek. Belangrijk om te weten is dat alle wandelroutes bereikbaar zijn voor buggy’s en rolstoelen, want wandelen is een sport voor iedereen. Om de scholen te stimuleren om deel te nemen, delen we gele jetons uit aan de leerlingen. De school met meeste jetons, in verhouding met het aantal leerlingen, wint gedurende een schooldag een springkasteel. Voor het tweede jaar op rij steunen we een goed doel en deze keer is dat de vzw Fiola geworden.”

Zoals ieder jaar starten de wandelingen aan het Brielpaviljoen in provinciaal domein De Brielmeersen: op dinsdag 21 mei is er vrije start tussen 16.30 en 20 uur, op woensdag 22 mei tussen 13.30 en 18 uur en op donderdag 23 mei tussen 16.30 en 20 uur. Deelnemen kost 1,5 euro per dag en 3 euro voor drie dagen, inclusief een medaille. 

De Wandel3Daagse is in samenwerking met VIBLO Leieland, vzw Wandelclub De Natuurvrienden Deinze,  STAPH Deinze en het stadsbestuur. Dit jaar kan men ook rekenen op de steun van Sport Vlaanderen. Meer info via de Facebookpagina Wandel3Daagse Deinze.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.