Vijf verdienstelijke burgers krijgen Het Hart

De laureaten van Het Hart.
Anthony Statius De laureaten van Het Hart.
Vijf verdienstelijke ondernemers uit Deinze en Nevele hebben op zondag 30 september Het Hart ontvangen. De laureaten van 2018 zijn Martin Quintyn, Johan De Smet, de familie Martens-Gruyaert, Veerle De Keyser en François Van De Weyer.

"Onder de naam Het Nevels Blauw Hart zetten de liberalen van Nevele al vijf jaar lang mensen en ondernemers, die zich dag na dag belangeloos inzetten voor anderen, in de kijker", zegt Axel Dobbelaere. "Door de fusie met Deinze gaat deze prijs nu uit van de fusiepartij Open Deinze - een samensmelting van Open Vld Deinze, Open Vld Nevele, Nieuw Nevele en Wakker Deinze - en werd de naam gewijzigd naar Het Hart. De laureaten komen uit beide gemeenten."

De eerste laureaat is Martin Quintyn uit Sint-Martens-Leerne, die met zijn jaarlijkse sneukelfietstocht geld ophaalde voor Kom op tegen Kanker. Ook Johan De Smet uit Petegem-aan-de-Leie, die met zijn sponsortocht van 1.540 kilometer 1.171 euro ophaalde voor De Driesjes, de G-voetbalploeg van Sparta Petegem, werd in de bloemetjes gezet. De drie andere laureaten zijn de familie Martens-Gruyaert uit Vosselare, bekend van de lekkere aardbeien, dierenvriend Veerle De Keyser, die zich inzet voor SOS Straathonden en François Van De Weyer, de erevoorzitter van Alzheimer Liga Vlaanderen, die op 22 september de Werelddag Dementie naar Deinze haalde.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.