Vier scholen racen met kano’s op de Leie

De interscholen regatta vindt ieder jaar plaats op de Leie in Deinze.
ASD De interscholen regatta vindt ieder jaar plaats op de Leie in Deinze.
Vier middelbare scholen van Deinze nemen op woensdag 15 mei opnieuw deel aan de kanowedstrijd op de Leie. De zestiende editie van deze interscholen regatta start vanaf 13.30 uur en iedereen is welkom om te komen supporteren aan het Sint-Poppoplein.

Leiepoort campus Sint-Theresia, Leiepoort campus Sint-Hendrik, Erasmus Deinze en VTI Deinze nemen het woensdag tegen elkaar op tijdens de kanowedstrijd op de Leie. In totaal komen er 108 roeiers aan de start en deze zijn verspreid over zes races tussen telkens twee kano’s met daarin negen roeiers en een professionele stuurman. In de eerste twee  races strijden de jongere leerlingen tegen elkaar, in de derde en vierde race strijden de ouderen tegen elkaar om vervolgens af te sluiten met de leerkrachten in twee alles beslissende races.

De wedstrijd start vanaf 13.30 uur en gaat door tot 16 uur. De vaarroute van 2015 blijft behouden en zo zullen de roeiers starten aan het Sint-Poppoplein om dan rechtsomkeer te maken en te racen tot aan de eindstreep die ook voor het plein ligt. De uitreiking van de wisselbeker is voorzien om 15.30 uur. Deze kanorace werd in het leven geroepen door wijlen Guido Andries en is geïnspireerd op ‘The boat race’, de legendarische roeiwedstrijd Oxford-Cambridge, die ieder jaar in maart plaatsvindt op de Thames in Londen. Ze wordt al enkele jaren verdergezet door Sofie Steyaert, Nina Vaernewyck en Efram Vansuypeene.

Meer info via https://www.facebook.com/KanowedstrijdDeinze. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.