Vier bestuurders met glaasje te veel op betrapt

Archiefbeeld.
David Legreve Archiefbeeld.
De lokale politie van politiezone Deinze-Zulte-Lievegem organiseerde zaterdag een alcoholcontrole voor de nationale BOB-campagne. Bij de actie werden 117 bestuurders gecontroleerd. Vier bestuurders waren onder invloed.

 Er bliezen drie bestuurders positief. Ze hadden minstens 0,8 promille alcohol in het bloed. Hun rijbewijs werd voor zes uur ingehouden. Bij één bestuurder werd het rijbewijs zelfs ingetrokken voor vijftien dagen omdat hij een alcoholconcentratie van minstens 1,49 promille had. Er blies één bestuurder alarm, wat neerkomt op ten minste 0,5 promille en minder 0,8 promille. Daarnaast werden er nog 7 proces-verbalen opgemaakt voor niet in orde zijn met onder ander rijbewijs en verzekering.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.