Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) bezoekt pluimveebedrijf Lisabeth

Jan Lisabeth geeft een rondleiding aan vicepremier Alexander De Croo.
Anthony Statius Jan Lisabeth geeft een rondleiding aan vicepremier Alexander De Croo.
Alexander De Croo werd ontvangen door Jan en Olivier Lisabeth in aanwezigheid van enkele leden van Open Deinze.
Anthony Statius Alexander De Croo werd ontvangen door Jan en Olivier Lisabeth in aanwezigheid van enkele leden van Open Deinze.
De familie Lisabeth van het gelijknamige pluimveebedrijf uit Gottem heeft vrijdag bezoek gekregen van vicepremier en minister van Financiën en Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo (Open Vld). De vicepremier kreeg van zaakvoerders Jan en Olivier een rondleiding in de broeierij. 

Vicepremier Alexander De Croo ging vrijdag op bezoek bij enkele lokale bedrijven en ook de kippenkwekerij Lisabeth uit Gottem stond op het programma. Het familiebedrijf bestaat al bijna 50 jaar en het wordt momenteel gerund door Jan Lisabeth, de tweede generatie. Jan gaf de vicepremier en enkele leden van Open Deinze een uitvoerige uitleg en een rondleiding door de broeierij.

Met zo’n 500.000 braadkippen, die op vier locaties gekweekt worden, is Lisabeth een de grootste pluimveebedrijven van België. “Het unieke aan ons bedrijf is dat wel alle schakels van de productie van kippenvlees in eigen beheer hebben, van het ei tot in de winkelrekken”, zegt Jan. “Dit doen we met zoveel mogelijk respect voor dierenwelzijn en oog voor kwaliteit. Zo bereiden wij ons eigen veevoer. Het is een eer dat de minister geïnteresseerd is in ons verhaal. Het is pas door rechtstreekse communicatie met lokale bedrijven dat men kan weten hoe alles draait in onze sector.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.