Vergunningsaanvraag Marvaco geweigerd

De buurtbewoners van de Poekestraat in Vinkt halen hun slag thuis. De stedenbouwkundige aanvraag voor de uitbreiding van mestverwerkingsbedrijf Marvaco werd geweigerd.


Begin november besliste het schepencollege van Deinze om in beroep te gaan tegen de beslissing van de provincie Oost-Vlaanderen om Marvaco een milieuvergunning te verlenen. Het mestverwerkingsbedrijf uit Aarsele wil graag uitbreiden in de Poekestraat in Vinkt, maar dat ziet de buurt niet zitten.


Vorige week donderdag kreeg buurtbewoner Hans Spanhove de weigering van de stedenbouwkundige vergunning door het provinciebestuur in de bus. "De beslissing van het Deinse stadsbestuur wordt bevestigd: Marvaco krijgt geen stedenbouwkundige vergunning krijgt", zegt Hans. "Het grootste breekpunt was dat een deel van de installatie zou gelegen zijn in overstromingsgevoelig gebied. Intussne loopt de procedure bij de dienst leefmilieu van de Vlaamse Gemeenschap voor de door de provincie toegekende milieuvergunning. Uit verschillende bronnen werd ons bevestigd dat Marvaco niet verder wil procederen en dus het project mestverwerking in de Poekestraat laat schieten." (ASD)