Vallende torenkraan beschadigt dak van nieuwbouwwoning

De kraan raakte bij de val de nok van een nieuwbouwwoning.
Wouter Spillebeen De kraan raakte bij de val de nok van een nieuwbouwwoning.
In de nieuwe woonwijk Steinen in Landegem is maandagmorgen een bouwkraan omgevallen. In de val heeft de kraan het dak van een woning beschadigd. Er vielen geen gewonden.

Rond 10.40 uur kwam de kraan naar beneden in de wijk in aanbouw langs de Kerkstraat in Landegem. De torenkraan viel dwars over de straat en raakte de nok van een huis. Daarbij vielen geen gewonden. De bewoner was niet thuis omdat hij op reis was. Op het moment dat de kraan viel, zou hij al op de terugweg geweest zijn.

Er loopt nog een onderzoek naar hoe de kraan kon vallen. “Het is een verhaal van woord tegen woord en er zijn geen getuigen”, klinkt het bij de politie. De kraan was een voorwerp aan het opheffen, dus mogelijk was de balans niet correct.

Momenteel wordt de kraan weer rechtgetrokken met de hulp van twee andere kranen. Dat gebeurt met de grootste voorzichtigheid om zo geen verdere schade te berokkenen. De brandweer kan daarna pas vaststellen of het huis tijdelijk onbewoonbaar is of niet. De burgemeester is intussen al op zoek naar een noodwoning.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.