V-halsvandaal teistert Deinze: “Kledingsstukken worden open gescheurd, bizar toch?”

Sylvia van Vanty Fashion met een bloesje dat vaak het doelwit is.
Jeffrey Dujardin Sylvia van Vanty Fashion met een bloesje dat vaak het doelwit is.
De handelaars in Deinze zitten met hun handen in het haar. De kledingwinkels op de Markt en in de buurt hebben te maken met een vandaal. En niet zomaar één: een V-halsvandaal. Een vrouw die kledij met een V-hals stuk maakt en die al jaren slachtoffers maakt. “Mocht ik het lezen in de krant, ik zou lachen. Maar ik heb zelf al 800 euro schade door haar”, zegt Sylvia, uitbaatster van Vanty Fashion.

“Ik snap het echt niet. Wat bezielt iemand om zoiets te doen”, vraagt Sylvia zich af. Sylvia baat sinds een jaar Vanty Fashion uit aan de Markt van Deinze, een winkel waar je terecht kan voor kleding, accesoires en lingerie. Af en toe ontdekte ze gescheurde kledij, maar dat schreef ze toe aan een ongelukje in de paskamer of een klant die iets te ruw omging met de kledij. Tot ze zag dat er meer aan de hand was, “De eerste keer dat ik vreemd opkeek was in mei. Een klant kwam een jurkje terugbrengen, want het was gescheurd. Ik dacht eerst dat ze korting probeerde te krijgen, maar toen vielen de puzzelstukjes in elkaar.” 

De beschadigde kledij, met scheur aan de V-hals.
Jeffrey Dujardin De beschadigde kledij, met scheur aan de V-hals.

Sylvia had al meermaals beschadigingen opgemerkt aan haar kledij met een V-hals. “Ik gok dat ik nu ongeveer 30 stuks heb die beschadigd zijn. Als je rekent voor hoeveel ik die kledij verkoop, dan snap je wel dat het al een grote kost is. Woensdag en donderdag was het weer zover, er waren weer scheuren in de kledij. De V-hals vooraan of zelfs aan de rug, het maakt haar niet uit. En ze richt zich enkel op de kledij die buitenstaat aan mijn winkel, de afgeprijsde kledij. Bizar toch?”

Bel&Bo

De uitbaatster is radeloos. “Ik zal uiteindelijk aangifte moeten doen, maar ik ga alvast camera’s plaatsen vooraan mijn winkel. Zo hoop ik haar toch te kunnen filmen of dat het haar afschrikt. Ik heb binnenkort een stockverkoop in mijn winkel in Aalst. Hopelijk ontdek ik daar ook geen gelijkaardige beschadigingen.” Een klant onderbreekt ons. “Ik zou ze de nek omwringen”, zegt de vrouw. “Het is hier niet alleen, er zijn nog winkels waar het gebeurt.” Sylvia bevestigt. “Dit is al jaren bezig. In 2015 is er in jullie krant zelfs een artikel verschenen over de Bel&Bo.” Toen werd de kledingzaak Bel&Bo in het D-Shoppingpark langs de Guido Gezellelaan wekenlang geteisterd door een vandaal. “Wij vinden bijna dagelijks gescheurde kleren in de rekken”, zei een radeloze store manager Vicky Saey toen. De winkel had al voor zeker 1.000 euro schade.

De beschadigde kledij, met scheur aan de V-hals.
Jeffrey Dujardin De beschadigde kledij, met scheur aan de V-hals.

Klacht ingediend

Dat ze niet de enige is, dat is duidelijk. Verschillende handelaars bevestigen het probleem en sommige hebben zelfs klacht ingediend. “Twee jaar geleden hebben we klacht ingediend, maar de politie kon weinig doen”, klinkt het bij een handelaar. “Toen was de dader al een drie of vier jaar bezig.” De vrouw zou te werk gaan met een mesje of schaar. “De scheuren zijn vaak recht”, zegt Sylvia. “En je ziet zelfs dat ze er projectjes van maakt. Soms is de beschadiging nog maar in een beginfase, je weet dat ze terug zal komen voor het af te maken.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Yves Van Rossem

  1 of meerdere camera's plaatsen om de dader in kwestie op heterdaad te betrappen. Dit hoeft daarom niet duur te zijn. Dat is de enige manier om hieraf te geraken want op de politie moet je in deze niet rekenen.

 • ISABEL FRANCOIS

  Iemand met een te dikke kop of nek?Vandalisme met een grote V.

 • mark germanus

  Die vrouw is een maniak hopelijk word ze vlug gevonden Die is in staat om mensen aan te vallen.

 • Ronny Van Wijngaerden

  De politie kan niets doen, hebben we al vaker gehoord. Vraag mij soms af waarom er nog klachten ingediend worden, waarschijnlijk voor de statistieken.

 • Eric De landtsheer

  Ben nu ook geen fan van afgeprijsde V-hals kleding maar om nu de mensen hun gerief kapot te doen....Dat nu ook weer niet