Uitbreiding Groot Prijkels start maandag

Gebieden in het paars: hier komt de uitbreiding van het bedrijventerrein.
Anthony Statius Gebieden in het paars: hier komt de uitbreiding van het bedrijventerrein.
Intercommunale Veneco start op maandag met de uitbreiding van bedrijventerrein Groot Prijkels op de grens van Deinze, Nazareth en Kruishoutem. "We starten met het kappen van de bomen en het afbreken van de constructies langs de Gaversesteenweg (N35)", zegt Wendy Van Laere van Veneco. De werken zullen drie jaar duren.

Veneco en aannemer Stadsbader starten op maandag 8 januari met de voorbereidende werken voor de uitbreiding van bedrijventerrein Groot Prijkels. Het huidige bedrijventerrein is 100 hectare groot en daar komt nog eens eens 95 hectare bij, waarvan 55 hectare effectief bedrijventerrein. Er is plaats voor een veertigtal nieuwe bedrijven, goed voor zo'n tweeduizend extra jobs.

Archeologisch onderzoek

"We starten met het kappen van de bomen en het afbreken van de constructies langsheen de N35", zegt Wendy Van Laere. "Nadien kunnen de nutsmaatschappijen hun werken aanvangen.Ondertussen gaat het archeologisch onderzoek door tot eind februari. Aansluitend starten de wegeniswerken aan de Poort, dat is de toegang tot het bedrijventerrein op de Gaversesteenweg in Deinze."


Zowel voor de omwonenden als de kandidaten worden in de loop van het voorjaar infomomenten georganiseerd en deze worden aangekondigd via de website. Wie interesse heeft in een perceel kan contact opnemen via 09/251.22.22 of wendy.vanlaere@veneco.be. (ASD)