Tzalwerewazijn houdt driedaags lentefeest aan Wontergem-kerk

Het Feest en Sportcomité tzalwerewazijn bij Den Bek in Wontergem.
Foto Anthony Statius Het Feest en Sportcomité tzalwerewazijn bij Den Bek in Wontergem.
Het feest- en sportcomité Tzalwerewazijn houdt drie dagen feest in het dorpje Wontergem. "Morgen (vrijdag 5 mei) steken we van wal met ons minifestival Wonterrock", zegt Lieven Tack.

Sinds 2003 organiseert het feest- en sportcomite Tzalwerewazijn jaarlijks een meikermis en een septemberkermis. Dit weekend stelt het comité van Wontergem opnieuw de tent op achter de kerk.


"Op vrijdag is er het intussen bekend festival Wonterrock", zegt Lieven Tack van Tzalwerewazijn. "Om 20 uur begint dj Woestie met een warming up party en daarna is er de feestrockband Pussy Willow, die al meermaals op de Gentse Feesten hebben gespeeld. Op zaterdag is er onze garageverkoop voor de inwoners van Wontergem. Buitenstaanders kunnen ook hun kraampje opzetten in de straten van Wontergem. Deelnemerslijsten zijn bij mij te verkrijgen in Dentergemstraat 8 a en dit vanaf 8 uur. Een standplaats kost 5 euro. De rommelmarkt loopt tot 16 uur en de toegang is gratis." Meer informatie is te verkrijgen bij Geert maes via het nummer 0473/75.37.51 of lieven.tack1@hotmail.com.


Op zondag is er vanaf 9 uur een gewestvinkenzetting in samenwerking met Immer Geduld en vanaf 11.30 uur komt accordeonist Marnix Veys ambiance maken tijdens de Wonterzomer BBQ. Inschrijven kan bij lieven.tack1@hotmail.com en dit tot 14.30 uur. De dag wordt afgesloten met 'Tenerife komt terug naar Wontergem" met Marc Morgan. (ASD)