Tweede Rit van de Burgemeester door Deinze

Jan Vermeulen en schepen Johan Cornelis.
RV Jan Vermeulen en schepen Johan Cornelis.
Jan Vermeulen (CD&V) en Kortweg Cycling Travel organiseren op zondag 30 juni de tweede Rit van de Burgemeester in Deinze. De rit begint om 8.30 uur aan het stadhuis van Deinze en wordt onder begeleiding en in peloton verreden. 

Na het succes van vorig jaar wordt er opnieuw een Rit van de Burgemeester gereden. Deze fietstocht loopt langs de verschillende deelgemeenten van Deinze. 

De samenwerking met Kortweg Cycling Travel was een schot in de roos”, zegt Jan Vermeulen. “De enige klacht was dat er vorig jaar te snel werd gereden en daar hebben we een mouw aan gepast. Ook de niet geoefende fietser kan meerijden in het peloton aan 22 kilometer per uur. Daarnaast zijn er gemiddelde snelheden van 30, 27 en 25 kilometer per uur. Ook mensen met een e-bike kunnen gemakkelijk meerijden.”

Het eerste peloton begint om 8.30 uur en vervolgens starten de pelotons om de vijf minuten. Er is een bevoorrading ter hoogte van de sporthal te Nevele. Het eerste peloton is terug om 11.30 uur, de andere tussen 11.45 en 12.30 uur. Start en aankomst situeren zich rond het stadhuis van Deinze en café het Groot Verzet. Inschrijven kost 10 euro en gebeurt te plaatse.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.