Truckfun viert kristallen jubileum op zaterdag 6 oktober

Al 15 jaar gratis ritjes door Deinze

Team Truckfun is klaar voor de vijftiende editie.
Anthony Statius Team Truckfun is klaar voor de vijftiende editie.
Truckfun viert op zaterdag 6 oktober haar kristallen jubileum. Voor de vijftiende keer kan jong en oud een gratis ritje maken in een van de vele vrachtwagens, die aan de Brielpoort opgesteld staan. “We zijn misschien wel het kleinste evenement van Deinze, maar wel met het meeste enthousiastelingen”, zegt vrachtwagenchauffeur en medeoprichter Willy Cools.

Wil jij ook voor één dag eens de grootste zijn in het verkeer? Met deze slogan werd Truckfun in 2003 opgericht en vijftien jaar later houdt de vzw vast aan haar ondertussen gekende formule. Nu zaterdag kan iedereen een gratis ritje maken in een van de tachtig vrachtwagens, die in colonne door Deinze rijden.

“Het idee ontstond in 2002 op het VTI van Deinze”, vertelt bestuurslid Kurt De Kimpe. “De verkeerswerkgroep Deinze en de Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (Staph) wilden iets doen voor andersvaliden, kinderen en ouderen; mensen die zwak en minder mobiel zijn in het verkeer. De groep kwam voor het eerst samen naar aanleiding van het overlijden van Melissa Vanderstraeten, het 16-jarige meisje dat slachtoffer werd in het verkeer. We ontwierpen een veiligheidscharter voor de vrachtwagenchauffeurs en stimuleerden de transportbedrijven om bolle spiegels te gebruiken. Tijdens demonstraties op een klein parcours op het VTI kon iedereen eens meerijden met een vrachtwagen en zo was het idee voor Truckfun geboren. In 2003 verhuisden we naar de parking van de Brielpoort en de rest is geschiedenis.”

“We veranderen niet veel aan de formule”, zegt Kurt. “Dit jaar kan iedereen zich al vanaf 13.30 uur inschrijven en de eerste rit start om 14 uur. We beperken ons wel tot drie rondritten, omdat we hebben gemerkt dat de vierde rit niet altijd helemaal vol geraakt en we bijgevolg mensen moesten teleurstellen.”

“Naast een gratis ritje in een van de trucks, is er opnieuw heel wat randanimatie voorzien”, zegt Mieke Roelens. “Zo zijn er live-optredens van de Deinse zanger Yves Bianco en de BoskeyBand en tussendoor komt onze huis-dj Koen Sierens plaatjes draaien. Iedereen kan komen genieten van een drankje, een pannenkoek of een hotdog op ons terras.” 

Superman en Wonder Woman

“Als extraatje hebben we dit jaar een fotoshoot met Superman en Wonder Woman en er zal ook een steltenloper aanwezig zijn”, vult Kurt aan. “Voor de kinderen is er  opnieuw een tekenwedstrijd en tenslotte is er onze bekende tombola met onder andere twee ballonvaarten voor een persoon geschonken door Doeself Verbeke uit Grammene. Om ons jubileumjaar extra in de verf te zetten, hebben we dit jaar een aparte ‘superprijs’, namelijk een set van twee tuinligzetels ter waarde van meer dan 500 euro, geschonken door de tuinmeubelspecialist Verbeke Outdoor. De winnaar wordt door een onschuldige kinderhand getrokken na de laatste rit.”

“De opbrengst van Truckfun gaat ieder jaar naar een sociaal doel uit Deinze”, zegt vrachtwagenchauffeur Willy Cools. “De voorbije veertien jaar hebben we al 18.200 euro weggeschonken. Met zo’n 450 bezoekers per editie zijn we een relatief klein evenement, misschien wel het kleinste van Deinze, maar wel met het meeste enthousiastelingen. Truckfun is niet mogelijk zonder onze partners en onze vele vrijwilligers. Meer info vind je via www.truckfun.be.

De vele vrijwilligers van Truckfun.
Kos De vele vrijwilligers van Truckfun.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.