Tom Boonen krijgt vijfde kassei... in chocolade

Ex-wielrenner Tom Boonen krijgt zijn kei van chocolatier Bart Van Cauwenberghe.
Foto David Stockman Ex-wielrenner Tom Boonen krijgt zijn kei van chocolatier Bart Van Cauwenberghe.
Tom Boonen heeft dan toch zijn vijfde kassei beet. Geen stoffige steen, maar een chocoladen kunstwerk van 3 kilogram pure fondant chocolade van de hand van Bart Van Cauwenberghe uit Astene. De chocolatier van de Zwarte Vos mocht zaterdag op de koffie bij de wielergod om de kassei af te geven.

Na een gigantisch paardenhoofd voor Barack Obama en het beeld Uitbundigheid/Exuberance van Herman Van Nazareth scoort meesterchocolatier Bart Van Cauwenberghe opnieuw met kunst uit cacao. Het wielermagazine Grinta! contacteerde de Belgische chocoladeambassadeur uit Astene voor een gepast afscheidscadeautje te boetseren voor Tom Boonen.


"Ik vond het een leuk idee om Tom een vijfde kassei te geven", zegt Bart. "Het gaat drie kilogram pure fondant chocolade van Callebaut. Het was wel even zoeken om de juiste kleurcombinatie te vinden. De steen is zo gemaakt dat ze tien jaar op de kast kan staan maar Tom kan ze natuurlijk ook onmiddellijk opeten."


Bart mocht zaterdag op bezoek bij Tom om zijn kassei af te geven.

Alicia Keys

"Tom was heel onstpannen en vriendelijk. Ik heb enorm veel bewondering voor de man en het was een eer om dit cadeau voor hem te maken. Weer iets om van mijn bucket list te schrappen. Het volgende? Het is mijn droom om ooit de zangeres Alicia Keys te ontmoeten. Misschien moet ik voor haar ook iets in chocolade boetseren", lacht Bart. (ASD)