Tolpoortbrug onderbroken voor herstellingswerken

De Tolpoortbrug in Deinze.
Anthony Statius De Tolpoortbrug in Deinze.
De Tolpoortbrug in Deinze wordt volgende week onderbroken voor herstellingswerken. Vanaf maandag 1 april om 6 uur tot en met donderdag 4 april om 17 uur zal de brug over de Leie enkel toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. 

De Vlaamse Waterweg nv voert volgende week herstellingswerken uit aan de Tolpoortbrug. “De beweegbare brug wordt dagelijks intensief gebruikt door zowel het wegverkeer als het scheepvaartverkeer”, klinkt het bij De Vlaamse Waterweg. “De brug kan bewegen door middel van een contragewicht, maar door het intensief gebruik van de brug moet de verankering van dit contragewicht en het bijhorende mechanisme hersteld worden. De werken kunnen mogelijk gepaard gaan met geluidshinder.”

De brug wordt afgesloten vanaf maandag 1 april om 6 uur ’s morgens tot en met donderdag 4 april om 17 uur in de namiddag voor gemotoriseerd verkeer. Auto’s en zwaar verkeer kunnen gebruik maken van de Sint-Martinusbrug of de Burgemeester van Risseghembrug. Fietsers en voetgangers kunnen wel nog steeds gebruik maken van de brug.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.