Terug naar school: nieuwe klaslokalen De Sterrebloem ingewijd met startontbijt

De leerlingen van De Sterrebloem startten het nieuwe schooljaar met een ontbijt.
Anthony Statius De leerlingen van De Sterrebloem startten het nieuwe schooljaar met een ontbijt.
De renovatiewerken in de ervaringsgerichte school De Sterrebloem in Meigem vorderen ieder jaar een beetje meer. De school bestaat tien jaar en maandagochtend werden twee vernieuwde klaslokalen feestelijk geopend tijdens het jaarlijkse startontbijt.

In De Sterrebloem starten ouders, leerlingen en leerkrachten het jaar traditioneel met een ontbijt op de speelplaats. Alvorens men mocht aanschuiven aan de buffettafel, was er echter eerst een kleine plechtigheid voorzien. De school zit midden in de verbouwingswerken en deze zomer werden twee nieuwe klaslokalen volledig afgewerkt. Borre Dewaele, een van de eerstejaars die les mag volgen in de nieuwe ruimtes, kreeg de eer om het lintje door te knippen. 

“De 18 leerlingen van leefgroep 2, dat zijn het eerste en tweede leerjaar, mochten vandaag (maandag, nvdr.) voor het eerst hun nieuwe klas betreden”, zegt schoolcoördinator Ellen De Dapper. “Dit school jaar worden de twee nieuwe klassen op de eerste verdieping afgewerkt en in een volgende fase komt er een nieuwe eetruimte en een polyvalente zaal in de rechtervleugel van ons schoolgebouw. In een laatste fase komt er nog een overkapping tussen het nieuwe kleuterblok en het hoofdgebouw.”

Borre Dewaele kreeg de eer om het lintje door te knippen aan de nieuwe klaslokalen.
Anthony Statius Borre Dewaele kreeg de eer om het lintje door te knippen aan de nieuwe klaslokalen.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.