Ter Kouter verhuist twee jaar naar Markt

Revalidatiecentrum investeert 3 miljoen in renovatie en nieuwbouw van 300 M2

Zo zal het nieuwe onthaal van Ter Kouter eruit zien.
Anthony Statius Zo zal het nieuwe onthaal van Ter Kouter eruit zien.
Het revalidatiecentrum Ter Kouter verhuist op 2 september voor twee jaar naar de Markt. Het hoofdgebouw langs de Aaltersesteenweg wordt volledig gerenoveerd en er komt een nieuwbouw van 300 m² met een nieuw onthaal, wacht-zaal, vergaderruimte en sanitair blok. "Twee derde van onze patiënten kan tijdens de werken in de lokalen boven de bibliotheek terecht", zegt algemeen directeur Stefaan Singelée.

De diensten van revalidatiecentrum Ter Kouter vinden vanaf 1 september 2017 tijdelijk een onderkomen op de Markt. Het huidige hoofdgebouw aan de Aaltersesteenweg 2 wordt volledig gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe vleugel. De werken starten de eerste week van oktober en begin 2019 zijn ze klaar.


"Ter Kouter werd in 1971 opgericht en ons hoofdgebouw is dringend aan renovatie toe", zegt algemeen directeur Stefaan Singelée.

Algemeen directeur Stefaan Singelée bij de traphal in Ter Kouter. Hier komt een doorsteek naar de nieuwbouw.
Anthony Statius Algemeen directeur Stefaan Singelée bij de traphal in Ter Kouter. Hier komt een doorsteek naar de nieuwbouw.

In oktober starten

"De infrastructuur is verouderd en voldoet niet meer aan de huidige veiligheidsnormen. Het bestaande hoofdgebouw moet volledig gestript worden en zo komen er onder andere nieuwe ramen, vloeren en plafond. De huidige traphal wordt een doorsteek naar een nieuwbouw van 300 m². In deze nieuwe vleugel komt een moderne inkomhal met een wachtruimte, een grote vergaderzaal, een lift en vooraan een nieuw sanitair blok. Er komt meer ruimte, maar de capaciteit blijft dezelfde, dat zijn zo'n 270 cliënten per week. Er komt ook een kunstwerk van Deinzenaar Stief Desmet. De werken starten begin oktober en zullen twee jaar duren. Het totale kostenplaatje bedraagt 3 miljoen euro en dit wordt voor de helft gesubsidieerd door de Vlaamse Overheid."


"Deze werken zullen uiteraard gevolgen hebben voor onze werking. Daarom verhuizen wij op 2 september naar de stadslokalen boven de bibliotheek op de hoek van de Gentpoortstraat en de Markt. De lokalen beviden zich op de tweede en derde verdieping en voor de verhuis naar het nieuwe stadhuis zaten hier de stedelijke cultuurdienst en de dienst Ruimtelijke Ordening. Wij waren al even op zoek naar tijdelijke lokalen en we zijn tevreden dat we die van de stad Deinze mogen huren. Alle revalidatie voor slechthorende kinderen als volwassenen zal gedurende de werken doorgaan in deze site 'Gentpoortstraat'. Het onthaal, de administratie komen op de tweede verdieping en ook de dienst Gehoorzorg en de verkoop van batterijen en accessoires verhuist naar de Gentpoortstraat. Ongeveer twee derde van ons cliëntenbestand zal tijdelijk op de andere site terechtkunnen. Alle revalidatie voor cliënten met een niet-aangeboren hersenletsel (Noach), de kinderen van Viblo Leieland, de kleuters en lagere schoolkinderen uit de ASS-unit en de kinderen van het Kinderdagverblijf De Elfjes blijft in Ter Kouter doorgaan."

Parkeren

Parkeren aan de tijdelijke site Gentpoortstraat kan onder andere op de Markt, aan de Brielpoort en op de RAC-parking


Meer informatie is te verkrijgen via de telefoonnummers 09/386.38.90, 09/386.63.94 of per e-mail: info@terkouter.be.